Follow me:

Hotspot: Mej. Janssen (Arnhem) – Heerlijk eten in een knusse ambiance!

Mej. Janssen in Arnhem is geen restaurant waar je elke dag spontaan voorbij komt. Sterker nog, we hadden Google Maps nodig om het juiste steegje achter de Korenmarkt te vinden, waar deze leuke hotspot zit. En áls je er al toevallig langsloopt, ben je er ook zo weer voorbij, zo klein is het. Maar als je Mej. Janssen eenmaal gevonden hebt, wil je niet meer weg! Wat een gezellig en sfeervol restaurant!

November is wel de maand van de etentjes en de feestjes. Niet alleen hebben we heel veel verjaardagen (waaronder die van Jeroen zelf), maar waren er deze maand genoeg redenen om een hapje buiten de deur te eten. Familie uit Canada die overkwam, het seizoen afsluiten met mijn gezellige tennisteam, met Jeroen een hapje eten voordat we naar een musical gingen…en zo ging het nog wel even door!

Omdat Jeroen op 11 november jarig is, gingen we op 10 november een hapje eten bij Mej. Janssen in Arnhem. Het was maar goed dat we gereserveerd hadden, want het restaurant is best wel klein. Eten op de bonnefooi kun je hier in het weekend wel vergeten dus even reserveren van tevoren!

 

Het menu van Mej. Janssen

De wijnkaart van Mej. Janssen is uitgebreid en we kiezen uiteindelijk voor een rode Tempranillo uit Spanje. En dat ‘uitgebreid’ geldt ook voor de menukaart. Zo uitgebreid zelfs, dat het echt lastig kiezen is! Er is een speciaal wildmenu, dat er wel aanlokkelijk uitziet, maar waarvan ik alleen het voorgerecht kies: de wildpaté. Een uitstekende keuze! Als hoofdgerecht de mixed grill, die echt uitzonderlijk lekker smaakt èn er ook nog eens prachtig uitziet. En de ‘Choco Janssen’ was echt een waanzinnig lekker toetje, met diverse soorten chocola. Wat wil je nog meer…? 🙂

Het leuke van dit restaurant is dat de gerechten er op de kaart vrij ‘standaard’ uitzien (spareribs, mixed grill, zalm), maar omdat het van zulke goede kwaliteit is en het zo mooi opgediend wordt, krijg je wel echt het ‘haute causine’-gevoel!

 

Mej. Janssen Arnhem restaurant

Het knusse interieur van Mej. Janssen (Foto: Mej. Janssen)

Knusse ambiance

Wat direct opvalt als je vanuit het smalle steegje het restaurant binnenstapt, is de uiterst knusse ambiance. De houten lambrisering en de vele oude foto’s en schilderijen aan de muur zorgen voor een echt huiskamergevoel, wat de sfeer van het restaurant absoluut ten goede komt. Zoals al eerder genoemd is het restaurant vrij klein, dus je kunt het gevoel hebben dat je wat opgehokt zit. De gesprekken van de tafel naast je kun je bijna woordelijk volgen.

Toch heeft Mej. Janssen daardoor ook wel iets heel gezelligs. Misschien komt het ook wel door de Duizelsteeg, die er ‘s avonds echt uitziet als een middeleeuwse steeg. De perfecte locatie dus voor dit restaurant, zeker als je je daarna nog in het uitgaansleven wilt storten. De beroemde Korenmarkt ligt namelijk om de hoek!

Kortom, zoek je een uitstekend restaurant in Arnhem waar je voor een prima prijs goed kunt eten? Dan is Mej. Janssen echt een aanrader!

Ps. Vind je Arnhem te ver rijden? Er is ook een Mej. Janssen in Utrecht, in één van de werfkelders van de Oude Gracht. Zij hebben echter wel een andere menukaart dan in Arnhem. De locatie daar is echter ook geweldig!

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge