Follow me:

Mijn ‘Reading Challenge’ update na drie maanden!

Een van mijn doelen voor 2017 was om meer te gaan lezen. Om een SMART doel te stellen, besloot ik om voor 2017 een Reading Challenge aan te gaan. Veertig boeken lezen over hele uiteenlopende onderwerpen, dat leek mij wel wat! Ik heb een zakelijke opdracht beëindigd en had het idee dat ik ineens zeeën van tijd over zou houden!

Maar helaas, niets was minder waar. Naast ‘meer lezen’ heb ik namelijk ook ‘meer sporten’ als doel en daar houd ik me dan ook trouw aan. Een groot deel van mijn vrije tijd gaat dus op aan sporten. Blijft er nog wel wat over voor de ‘Reading Challenge’? Welke boeken heb ik inmiddels gelezen?

A book from a non-human perspective

‘De verwarde cavia’ van Paulien Cornelisse
Een wel grappig boek over een cavia die als communicatiemedewerker op een kantoor werkt. Allerlei bekende kantoortermen en -gebeurtenissen komen langs. Er zit weinig spanning in en het passieve karakter van ‘Cavia’ is nogal irritant. Het boekje leest snel makkelijk weg, maar kwam op mij een beetje over als ‘goedkoop willen scoren’. Ik heb wel eens beter van Paulien Cornelisse gelezen!
Mijn oordeel over dit boek: 2,5/5

 

A book with a red spine

‘Millennium-trilogie’ van Stieg Larsson
Ik las de drie boeken van de Millennium-trilogie: ‘Mannen die vrouwen haten’, ‘De vrouw die met vuur speelde’ en ‘Gerechtigheid’. De eerste twee boeken waren waanzinnig goed, het derde boek zakte helemaal in en daarin werd er veel te veel gekletst en was er te weinig spanning.
De rode draad door deze boeken is het personage Lisbet Salander, een nogal typische dame met een fotografisch geheugen en bijzondere kwaliteiten als hacker.
Ondanks het tegenvallende derde deel, vond ik de boeken echt steengoed en, ondanks de enorme dikte, heb ik ze relatief vlot uitgelezen!
Mijn oordeel over de trilogie: 4/5

A book set in the wilderness

‘De bergen zullen vrede dragen’ van Dick Kroneman
Dit boek schrijft over de geschiedenis van de zending van de Gereformeerde Gemeente (de kerk waar ik oorspronkelijk uit kom) in Papoea-Nieuw Guinea.
Een willekeurige lezer zal ongetwijfeld snel afhaken bij dit boek, maar ik vond het erg interessant. Ik kan me nog de dia-avonden van vroeger herinneren van ds. Vreugdenhil, die jarenlang onder de Papoea’s gewerkt heeft. En ook de fictieve boekenserie ‘Wambo’ van Piet Prins heb ik als kind echt verslónden!
Daardoor bracht dit boek een stuk herkenning en vond ik het daarom erg boeiend om te lezen! Niet alles was even interessant, maar dat was dus even selectief lezen!
Mijn oordeel: 3/5

A book with a title that’s a characters name

‘Tirtsa’reading challenge van Clara Asscher-Pinkhof
Asscher-Pinkhof is echt mijn favoriete schrijfster by far. Ze heeft zo’n intens mooie schrijfstijl en weet gevoelige onderwerpen zo raak te beschrijven, dat ik haar boeken niet weg kan leggen. Met stip op nummer één staat ‘Danseres zonder benen’, maar nu kwam ik haar boek ‘Tirtsa’ tegen. Het verhaalt over het leven van een kibboetsmeisje, Tirtsa. Niet alleen weet Asscher-Pinkhof je bij het leven van dit meisje te betrekken, ook is het erg boeiend om te lezen hoe de vroege kibboetsen in Israël ontwikkelden. Een aanrader!
Mijn oordeel: 4,5/5

A book with an unreliable narrator

‘Woeste Hoogten’reading challenge van Emily Brönte
Dit is een beetje smokkelen, want die ‘unreliable narrator’ heb ik niet echt ontdekt, maar Goodread-lezers schaarden dit boek massaal onder dit kenmerk.
Ik heb een zwak voor Engelse literatuur, zoals titels als ‘Jamaica Inn’, ‘Lady Dona’, ‘Jane Eyre’ van schrijfsters als Daphne du Maurier en de Bröntes. ‘Woeste Hoogten’ had ik echter nog niet gelezen, maar het is zo’n bekende titel, dat ik er toch maar eens aan moest geloven.
Een inktzwart verhaal vol liefde, wraak en duistere personages. De grillige Catherine (en later haar dochter Cathy), de onpeilbare Heathcliff…fantastisch! Het is geen boek wat ik nog eens zou lezen (zoals voornoemde titels, die ik echt keer op keer lees). De personages wekken wat irritatie op door hun gedrag, maar toch is het boek wel een klassieker!
Mijn oordeel: 4/5

Ga ik de Reading Challenge halen?

Zoals je ziet lig ik nog niet echt op schema…eigenlijk zou ik tien boeken per kwartaal moeten halen. Maar goed, wie weet gaat het straks met het zonnige weer wat harder! Bovendien heb ik met de Millennium-trilogie behoorlijk wat pagina’s weg gelezen, dus er is nog hoop!
lezen leeschallenge boeken

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Wanda

  Nou, je hebt best wel veel gelezen al hoor! Mijn teller staat inmiddels op 7 terwijl ik de lat op 40 heb gelegd dus ook bij mij nog werk aan de winkel.

  23 maart 2017 at 10:51 pm
 • Reply Anne

  Wat leuk Wanda! Ik ben inmiddels ook alweer twee boeken verder dus zit nu op 8. Hopelijk een lekkere warme zomer met veel luie zondagen om lekker te kunnen lezen in de tuin! 🙂

  24 maart 2017 at 2:36 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge