Follow me:
Waterleidingduinen september

Fotoblog – Het einde van de zomer in de Waterleidingduinen

Na een lange thuiswerkdag deze week besloot ik om ‘s avonds even de frisse buitenlucht op te zoeken. De herfst glipt altijd zo snel tussen mijn vingers door dat ik graag even tijd vrijmaak om van de mooie herfstkleuren te genieten. De bloeiende heide heb ik door tijdgebrek al gemist dus ik wilde voorkomen dat hetzelfde gebeurt met de herfstkleuren. Dus, met camera en al ging ik op pad!

Het mooiste gebied in deze regio is het natuurgebied de ‘Amsterdamse Waterleidingduinen’. Hier wordt de waterzuivering uitgevoerd maar tegelijk is het een prachtige omgeving. Ik wilde de herfsttooi van de bomen fotograferen, op zoek gaan naar paddenstoelen en volop gebruik maken van het ‘golden hour’: het uurtje voor zonsondergang.

Te vroeg

Echter, toen ik het park in liep, bleek dat ik nog wat te vroeg was voor de herfstkleuren. De bomen waren nog behoorlijk groen, op een paar blaadjes na. Paddenstoelen stonden er ook nog niet echt veel (misschien moet ik beter zoeken!). De helderblauwe lucht van die middag werd steeds grijzer, dus het ‘golden hour’ viel ook een beetje tegen.

 

Waterleidingduinen

De bomen zijn nog groen in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Desondanks kon ik toch nog genoeg mooie foto’s maken in het park. Dankzij de talrijke herten die hier lopen heb ik toch nog een hele serie gemaakt. En ach, die mooie herfstkleuren komen nog wel!

 

Waterleidingduinen

 

Tijdens het wandelen kreeg ik vanzelf weer zin om te hardlopen! De 8 km-route in de Waterleidingduinen is immers mijn hardlooprondje! Maar de afgelopen weken had ik het zo druk dat het hardlopen er even bij ingeschoten is!

 

Waterleidingduinen

Ondanks dat de herten wel aan mensen gewend zijn, blijft deze ree oplettend toekijken wat ik doe.

Overal zie je deze dieren lopen!

Toch even kijken of alles wel veilig is…

Waterleidingduinen

Zo af en toe zijn er grotere herten met een fors gewei te zien. Waarschijnlijk zijn ze vaker te zien omdat de bronsttijd er aan komt.

Waterleidingduinen

Na goed zoeken toch een paddenstoel gevonden!

Waterleidingduinen

Wat een prachtig dier!

Waterleidingduinen zwam

Op een stapel omgehakte bomen zie ik deze pareltjes nog zitten.

Waterleidingduinen

Nog net voor het donker is deze zwam gespot!

Tijdens deze wandeling heb ik de gele route vanaf Pannenland genomen. Er zijn echter nog veel meer wandelroutes in de Amsterdamse Waterleidingduinen!

 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Simone | All Day Jewels

  Wat een prachtige foto’s zeg!

  27 september 2017 at 7:37 pm
  • Reply Anne

   Dank je wel Simone!!

   27 september 2017 at 10:38 pm

  Leave a Reply

  CommentLuv badge