Follow me:
Waterleidingduinen september

Dit was September: Dag zomer, hallo herfst!

Misschien is dit een beetje voorbarig. Op het moment van schrijven is het helemaal niet zo koud buiten, zijn de bomen nog best wel groen en scheen vandaag het zonnetje nog af en toe. Toch heb ik echt het gevoel dat we al in de herfst zitten. Misschien komt het omdat de bomen voor ons huis al heel vroeg van kleur veranderen, dat ik al zo in de herfststemming kom. Of het feit dat we gisteren in de regen stonden te tennissen (gelukkig later ook een zonnetje!). Hoe dan ook, de echte herfst kan niet lang meer duren! Dit was mijn september!

September was een leuke maar erg drukke maand! De najaarscompetitie van tennis is weer begonnen hoewel de eerste wedstrijd al gecanceld werd omdat de tennisbaan meer op een zwembad leek. Gelukkig was het vorige week zaterdag wel prachtig weer. Gisteren begonnen we dus in de regen maar mijn laatste wedstrijd was heerlijk in de zon. Veel tennis dus!

Onze reis naar Afrika lijkt echt al maanden geleden, terwijl we half augustus pas terugkwamen. Deze maand maakte ik het fotoboek af en het is echt mooi geworden! Zo leuk om alle foto’s nog eens rustig te kunnen bekijken in een boek. Dat is toch wel leuker dan op een scherm.

Einde van ‘Gilmore Girls’

Sinds december hebben we Netflix en de afgelopen maanden keek ik met veel plezier de serie ‘Gilmore Girls’. Lekker relaxt kijken, niet te veel nadenken en gewoon lekker meegenieten van alle belevenissen van moeder en dochter Gilmore. Wát een leuke serie is dat! Met een half oog keek ik steeds hoeveel afleveringen ik nog tegoed had, maar dat werd steeds minder en minder. Tot ik begin september de laatste ‘gewone’ aflevering van Gilmore Girls keek.

Netflix heeft vorig jaar een vervolgserie gemaakt: ‘Gilmore Girls: A Year in the Life’. Ik blij, want dat betekende nog even uitstel van executie. Dus deze maand keek ik ook die vier afleveringen. En wat een enorme afknapper is dat! De karakters in de serie zijn altijd wel een beetje maf, maar in dit vervolg sloeg het echt verschrikkelijk door. En (pas op: spoileralert) Rory, die in de oude serie zo gesteld was op structuur en duidelijkheid leeft nu gewoon zonder huis, zonder baan, met een vriendje die ze steeds vergeet (ook zoiets vaags) en een verloofde Logan still in the picture. Zo het tegenbeeld van Rory’s karakter in de oude serie!
Kortom, ben je nog bezig met de oude serie? Stop dan gewoon met de laatste aflevering van de oude serie en weersta de verleiding om ‘A Year in the Life’ er achteraan te kijken!

Fotograferen in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Vorig jaar nam ik me voor om in de herfst veel foto’s te maken in de natuur. Natuurlijk was ik veel te druk dus voor ik het wist was de herfst voorbij. Eigenlijk gebeurde dit jaar hetzelfde met de bloeiende heide: ik wilde zo graag een keer naar de heide om foto’s te maken, maar het is niet gelukt. En dus ging ik maandagavond met de camera op pad om herfstfoto’s te maken. Mijn favoriete natuurgebied in de omgeving zijn de Amsterdamse Waterleidingduinen, wat echt een prachtig natuurpark is. Eenmaal aangekomen bleek dat ik een beetje te vroeg was voor herfstfoto’s…de bomen waren nog nagenoeg helemaal groen!

 

Waterleidingduinen september

De bomen zijn nog groen in de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Gelukkig lopen er zoveel herten rond in het park dat er toch nog genoeg te fotograferen was! En die herfstfoto’s komen nog wel!

 

Waterleidingduinen september

Andere leuke dingen in september:

♥ Boboti gemaakt…anderhalf uur in de keuken maar wel leuk (en lekker!) om te doen!
♥ Leuke wedstrijden tijdens de Clubkampioenschappen. Een hele sterke indeling dus niet gewonnen maar over het algemeen wel lekker gespeeld.
♥ Het boek ‘De Ongelooflijke Reis’ in één avond uitgelezen, wat een mooi verhaal!
♥ De winkel van P.W. Akkerman in Amsterdam ontdekt…een walhalla! Ik kocht daar mijn nieuwe bullet journal, fijn!
♥ Een saunadagje in Elysium met Jeroen
♥ Kennismaken met Hudson’s Bay in Amsterdam

 

Vooruitblik naar oktober

Ook oktober lijkt een hele drukke maand te worden. Mijn verjaardag komt er aan en er staan een aantal leuke dingen op de planning zoals concerten, tenniswedstrijden, een weekendje Veluwe en nog veel meer. Nu Gilmore Girls afgelopen is moet ik op zoek naar een nieuwe serie: is Gossip Girl een aanrader? Ik las ergens dat je veel bekende plekken in New York ziet dus dat moet ik zien! #heimwee

Hoe zag jullie september er uit?

 

 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Wanda

    Lekker maandje hoor! Ik keek vroeger ook altijd naar Gilmore Girls en wilde het vervolg nog gaan downloaden maar als ik dit zo lees, dan hoef ik niet meer te doen want dat pas inderdaad niet bij mijn beeld van de serie en de personages. Ik heb trouwens ook pas dit jaar de bloeiende heidevelden ontdekt hoor!
    Wanda onlangs geplaatst…Instagram Top 5 of SeptemberMy Profile

    4 oktober 2017 at 8:34 pm
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge