Follow me:
Marrakesh

Leuke adresjes in Marrakesh: Waar kun je eten en drinken?

Wie een stedentrip naar Marrakesh maakt, wil ongetwijfeld ook van de heerlijke Marokkaanse keuken genieten. En dat is zeker een aanrader in deze gezellige stad! Een van de reden dat ik enorm genoot van onze stedentrip, was het grote aantal leuke adresjes in Marrakesh. En natuurlijk deel ik deze graag met je!

Het waren voor mij de meest magische momenten in Marrakesh: de avonden waarop we op een dakterras van een heerlijke tajine-maaltijd genoten, terwijl we de zon onder zagen gaan en door de luidsprekers de maghrib, het avondgebed, over de stad klonk. We waanden ons in een totaal andere wereld!

Heb je mijn blogs ‘Voor het eerst naar Marrakesh: Praktische tips‘ en ‘Bezienswaardigheden in Marrakesh‘ ook al gelezen? Of mijn blog over een dagtrip vanuit Marrakesh naar de Agafay-woestijn?

Leuke adresjes in Marrakesh
Zonsondergang tijdens ons diner bij Rooftop Restaurant DarDar

Het leuke aan Marrakesh is dat er ontzettend veel dakterrassen zijn. Vanwege de Marokkaanse bouwstijl hebben de meeste huizen een plat dak, waar restaurants dankbaar gebruik van maken. Vooral als je aan het Djemaa-el-Fna-plein eet, heb je echt een waanzinnig uitzicht over het hectische plein.

Dit zijn negen leuke adresjes in Marrakesh die ik zeker aan kan raden!

Rooftop Restaurant DarDar

Dit fantastische restaurant staat bij mij echt op nummer 1 van leuke adresjes in Marrakesh! We hebben hier enorm lekker gegeten! Daarnaast is het dakterras heel smaakvol gedecoreerd en is het uitzicht prachtig! Wij hadden de pech dat tijdens ons verblijf in Marrakesh het Atlasgebergte in nevelen gehuld was, maar met helder weer kun je vanaf DarDar de bergen zien liggen.

Het was bij DarDar dat ik een typisch Marokkaanse ‘pastille’ probeerde: een heerlijk gerecht met kip in filodeeg, gegarneerd met poedersuiker, kaneel en amandelen. Ik heb gelijk het recept opgezocht en ga het thuis ook een keertje maken! Ook de tajine is hier superlekker met knalroze couscous…zo Instagrammable!

Leuke adresjes in Marrakesh
De pastille van DarDar

Reserveren is bij Rooftop Restaurant DarDar wel een aanrader want het zit hier elke avond vol, vooral als je op het dakterras wilt dineren. Een topadresje!

Rooftop Restaurant DarDar, 4 Rue Riad Zitoun el Kdim, Marrakesh 40000, Marokko

Dardar Rooftop Marrakesh
Het mooie dakterras van DarDar

NOMAD Marrakech

Tja, het restaurant NOMAD vind je eigenlijk op elk blogartikel met leuke adresjes in Marrakesh wel terug. En hoewel je hier prima kunt eten, merk je wel dat een deel van het publiek komt voor het ‘zien en gezien worden’. Een nogal hoog influencergehalte dus…

Desondanks hebben we hier heerlijk geluncht waarbij ik voor de Nomad Burger ging: een heerlijke lamsburger. Vanaf het terras (waar een fijn verkoelend windje waait op warme dagen) heb je een prachtig uitzicht over het Place des Epices.

NOMAD Marrakesh L
NOMAD

Overigens vonden wij NOMAD wel lastig te vinden, als in ‘donker deurtje in louche achterafstraatje’. In de naastgelegen souk staan al wel bordjes naar dit restaurant maar het is toch alsnog even zoeken waar je precies naar binnen moet.

NOMAD, 1 Derb Aarjane, Marrakesh 40000, Marokko

Leuke adresjes in Marrakesh
De Nomad Burger

Café Des Epices

Dit leuke adresje is van dezelfde eigenaar als NOMAD en zit aan het drukke Place des Epices. Hoewel het Café Des Epices ook een dakterras heeft, gingen we hier juist beneden op het terras zitten. Vanaf het terras kun je namelijk achterover leunen en alle chaos op het plein aanschouwen. Je ziet mensen langs de kraampjes slenteren, af en toe producten bekijken, afdingen met de verkoper…eindeloos mensen kijken dus.

Place des Epices
Het gezellige Place des Epices

Hoewel het dakterras ook heel leuk is, vonden wij het beneden toch net even wat gezelliger. Ook de menukaart van Café Des Epices is prima met veel keuze aan gerechten.

Café Des Epices, 75 Derb Rahba Lakdima, Marrakech 40000, Marokko

Café Des Epices Leuke adresjes in Marrakesh
Ondanks het mooie dakterras zit je bij Café Des Epices het beste beneden op het terras, zodat je de drukte van het Place des Epices kunt bekijken.

Zeitoun Jamaa el Fna

Het Zeitoun Café heeft meerdere vestigingen, maar wij dineerden onze eerste avond bij Zeitoun Jamaa el Fna, aan het grote centrale plein. Die middag waren we in een gewiekste oplichterstruc geduikeld dus ons gevoel bij Marrakesh was een beetje getemperd, maar dineren bij het Zeitoun Café maakte dat weer helemaal goed!

Ook hier aten we een heerlijk, typisch Marokkaans gerecht uit een tajine, zagen we de zonsondergang en genoten we van alle drukte op het grote plein onder ons. Eigenlijk is het veel leuker om alle drukte van bovenaf te bekijken dan er tussenin te lopen.

Leuke adresjes in Marrakesh
Uitzicht over het plein vanaf het Zeitoun Café

Zeitoun Jamaa el Fna heeft meerdere terrassen boven elkaar en is sprookjesachtig mooi verlicht met oosterse lampen. Wij aten al om zes uur / half 7 omdat we die dag al om 3 uur ‘s ochtends richting luchthaven vertrokken waren en we na een dag door de stad slenteren aardig munt waren. Ga je liever iets later op de avond dineren, dan lopen de dakterrassen bij Zeitoun helemaal vol. Het is dus aan te bevelen om te reserveren.

Zeitoun Jamaa el Fna, 107 Place Jemaa El Fnaa، 40000, Marokko

Leuke adresjes in Marrakesh
Zeitoun Café Jemaa el Fna

Cuisine De Terroir

Een heel grappig klein restaurantje, maar wel erg leuk om te eten. Je vindt Cuisine De Terroir net achter het Jemaa el Fna-plein, in een heel gezellig straatje. Wij liepen hier elke dag langs als we teruggingen naar onze riad, en elke dag verzuchtte ik weer: ‘Wat een ontzettend leuk restaurantje…’. Met de fleurige kussens en knusse zitjes zag het er erg leuk uit, maar ook het eten is hier prima!

Je vindt er typisch Marokkaanse gerechten, zoals uiteraard weer de tajine, de pastilla en couscous. Er is ook een gezellig klein dakterras.

Cuisine De Terroir, 118 Rue Kennaria, Marrakesh 40000, Marokko

Marrakesh
Ezelwagentje in de medina

Jad Jamal Café Restaurant

Ik noem dit plekje vooral vanwege de locatie en omdat het uiterst betaalbaar (lees: goedkoop) is. Jad Jamal heeft een leuk dakterras, maar ook voor de deur een grappig terrasje, waar we de eerste dag geluncht hebben. Je hebt uitzicht op de prachtige Ben Youssef bibliotheek en bijbehorende moskee.

Leuke adresjes in Marrakesh
Prachtig uitzicht op de Ben Youssef moskee vanaf Jad Jamal

Vanaf het dakterras kijk je schitterend uit over de stad, dus zeker een aanrader om de moeite te nemen om naar boven te lopen. Vanaf het terras beneden heb je dan weer ongegeneerd uitzicht op alle flanerende toeristen, langsrijdende ezelskarren en de talloze scootertjes die hier over het pleintje rijden.

Jad Jamal Café Restaurant, Place de La Kissariat Ben Youssef, Marrakesh 40000, Marokko

Jad Jemal
Café Restaurant Jad Jamal

Patisserie Lalla Moulati

Dit bakkertje is een heel fijn plekje om te lunchen. Boven vind je een grappig klein dakterras, met zwartwit geblokte tafeltjes en fleurige kussens. En met uiteraard weer een mooi uitzicht op de minaret van de Ben Youssef moskee.

Patisserie Lalla Moulati ligt in een gezellig straatje. Beneden vind je een vitrine met heerlijke zoete gerechten. Op het dakterras kun je van een menukaart bestellen en ze hebben hier uitstekende lunchgerechten. Ook lijk je hier te kunnen dineren maar daar heb ik zelf dus geen ervaring mee.

Een klein maar fijn adresje!

Patisserie Lalla Moulati, Rue Azbezt

Leuke adresjes in Marrakesh
Het dakterras van Patisserie Lalla Moulati

Le Foundouk

Een prachtig restaurant, met een dakterras dat in de lijst van CNN Travel met ‘World’s best sky-high and rooftop restaurants‘ beland is. Sowieso een lijst waar je spontaan reiskriebels van krijgt!

Op de menukaart van Le Foundouk vind je traditionele Marokkaanse gerechten zoals uiteraard weer tajines, pastilles, couscous en andere heerlijke oosterse dingen.

Le Foundouk is gevestigd in een riad, en op stijlvolle wijze gedecoreerd. Wellicht ligt de prijs van het eten ietsje hoger dan bij andere restaurants, maar dat maakt de entourage en de kwaliteit van het eten zeker goed. Het is wat lastig om Le Foundouk te vinden, maar het personeel doet zijn best om je van en naar de dichtbijgelegen taxistandplaats te begeleiden.

Een prachtig adresje!

Le Foundouk, RUE SOUK EL FASSI N°55 – KAT BENNAHÏD -, Marrakesh, Marokko

Foundouk Marrakesh
Foundouk (Foto: Foundouk.com)

Restaurant Le Jardin

Een mooi adresje, dat wij echter helaas uit tijdgebrek moesten overslaan. De recensies van Restaurant Le Jardin zijn echter zo positief, en de plaatjes zo mooi… Ik neem dit restaurant dus met een gerust hart in dit blogartikel met leuke adresjes in Marrakesh op. Overigens is ook Le Jardin onderdeel van de restaurantgroep van NOMAD en Café Des Epices.

Restaurant Le Jardin is populair op blogs en in toeristengidsen, dus je bent ongetwijfeld niet de enige toerist die hier komt voor lunch of diner. Het groene interieur is echter prachtig, het eten schijnt er goed te zijn, wellicht een tikje te duur voor wat je krijgt, maar zeker een mooi adresje om op de lijst te zetten.

Restaurant Le Jardin, 32 Souk Jeld Sidi Abdelaziz, Marrakesh 40000, Marokko


Heb jij nog tips voor leuke adresjes in Marrakesh?

Leuke adresjes in Marrakesh blog
Ben Youssef koranschool in Marrakesh

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge