Follow me:

Praktisch Wenen: Waar eet en drink je in deze stad?

In november brachten we een weekend door in Wenen. Drie dagen is genoeg om de hele stad te bekijken, zou je zeggen? Wel als je samen gaat, niet als je met vijf vriendinnen een stad probeert te bekijken! Om de een of andere reden blijf je toch wat langer in restaurants of ontbijttentjes hangen. Reden genoeg om een blog over de leukste hotspots van Wenen te schrijven, want die hebben we uitgebreid gezien!

Een groot deel van de volgende adressen ligt in de buurt van het prachtige appartement waar we verbleven. Ga je naar Wenen? Dan kan ik je HeyMi Apartments City Center in Wenen echt aanraden. We verbleven in een prachtig appartementencomplex, waarvan alleen al het trappenhuis een fotoshoot waard was! Het appartement ligt enorm centraal: we staken de Schottenring over en liepen zo het centrum in. En voor de prijs hoefden we het niet te laten: we verbleven voor nauwelijks € 25,00 per persoon per nacht in deze fantastische accommodatie!

HeyMi Wien

Het chique trappenhuis van HeyMi Apartments was al een fotoshoot waard!

Jonas Reindl

Direct om de hoek van HeyMi vind je Jonas Reindl, een superhip koffiebarretje met legendarisch goede koffie en een fantastisch mooi interieur. Ik drink zelf geen koffie maar liet mij door mijn reisgenoten vertellen dat hun koffie inderdaad geweldig is! Daarnaast liggen er allerhande heerlijke taarten uitgestald (probeer zeker de citroentaart!) of kun je op de gezonde tour met een potje oatmeal. Geniet tijdens je koffie van het prachtige uitzicht op de enorm grote Votivkirche aan de overkant. Kortom, een ideaal adresje om je dag te beginnen!

Jonas Reindl, Währinger Straße 2-4, Wenen

Wenen praktisch Jonas Reindl

Probeer zeker de heerlijke lemontart bij Jonas Reindl!

Zum Leupold

Wanneer je vanaf de Schottenring het centrum in loopt kom je vast langs dit typisch Weense restaurant. Wij probeerden hier ‘s ochtends een plekje te vinden voor een traditioneel Weens taartje, maar het was kansloos om een plaatsje te vinden, zo vol zat het! Een heel populair adresje dus, ook bij locals.
De dinerkaart laat typische Weense gerechten zien dus neem zeker eens de gelegenheid waar om hier op z’n Oostenrijks te eten. Een mooi plekje!

Zum Leupold, Schottengasse 10, Wenen

3Raum

Loop je vanaf de Schottenring de Universitätsring op, richting de Hofburg, dan passeer je het restaurant 3Raum. Een smal pijpenlaatje, maar wel een leuk en trendy interieur. Echt uitgebreid hebben we hier niet gegeten maar het is wel een prima adresje om neer te strijken voor een hapje en een drankje. Alleen het enorme tv-scherm in het restaurant beneden is jammer en doet iets van de charme van deze hotspot af! Overigens heeft dit restaurant meerdere zalen (verdeeld over twee verdiepingen) dus wellicht is het boven nog sfeervoller!

3Raum, Universitätsring 10, Wenen

Naschmarkt

Zin in een snelle lunch die je zelf bij elkaar sprokkelt? Bezoek dan de enorme Naschmarkt, waar je allerhande etenswaren aan kunt schaffen. Uit alle hoeken van de wereld lijken hier marktkooplui te staan: Turkse börek, Afrikaanse kruiden, olijven, falafel…voor je het weet heb je een heerlijke maaltijd bij elkaar! Laat je alleen niets extra’s aansmeren door de gewiekste verkopers en houd voet bij stuk!

Wenen Naschmarkt

Genoeg keuze op de Naschmarkt om zelf een lunch samen te stellen!

Kriterium

Midden in Spittelberg, de leukste wijk van Wenen, vind je op de hoek van de Stiftgasse en de Lindengasse het typisch Oostenrijkse adresje Kriterium. Prima menukaart met veel Oostenrijkse gerechten op de kaart. Voor weinig geld krijg je echt grote porties en het eten smaakt uitstekend, zeker na een lange dag in Wenen!

Het enige nadeel is dat boven (het gezelligste gedeelte) het rokersgedeelte is en dat niet-rokers naar de iets ongezelliger kelder beneden verbannen worden. Desondanks kun je hier prima eten voor weinig geld dus we raden dit adresje toch wel aan!

Kriterium, Lindengasse 1, Wenen

Wenen Kriterium schnitzel

Prima Wienerschnitzel bij Kriterium!

Café Français

Stel, je hebt een lange dag door Wenen gezworven en je wilt de avond doorbrengen in leuk gezelschap met een goed glas wijn. Wij belandden op zaterdagavond in Café Français (inderdaad, ook weer om de hoek van ons appartement!) en dat was een briljante keuze! Wat een ontzettend fijn adresje is dit! De enorme ramen, de hoge plafonds…het geeft je inderdaad het sfeervolle gevoel van een Parijs café. En na alle Weense Brauhausachtige-gezelligheid is dat wel weer een leuke afwisseling!

Een aanrader! Overigens ziet ook de menukaart er veelbelovend uit dus bij een volgend bezoek aan Wenen is de kans groot dat ik hier neerstrijk voor het diner!

En ja…de wijn bij Café Français is uitstekend!

Café Français, Währinger Straße 6-8, Wenen

Schloss Schonbrunn

Schloss Schönbrunn

Beer Street

En dan is het één uur ‘s nachts, je wordt uit Café Français gegooid (dat eigenlijk al om 12 uur dichtgaat), maar je bent nog helemaal niet aan slapen toe. Wat ga je dan in Wenen doen? Eerlijk is eerlijk, het centrum van Wenen kent niet het spannendste uitgaansleven dat je in veel andere Europese steden wèl vindt. Sterker nog, we moesten echt goed zoeken voor we iets vonden op loopafstand wat niet om uiterlijk twee uur dichtging.

We zijn beland in de bar ‘Beer Street’, dat in een heel mooi stukje Wenen ligt. Toegegeven, toen we binnenkwamen moesten we even iets overwinnen om door te gaan. We troffen allemaal lege bankstellen aan, tafels overvol met lege glazen en ergens in een hoek hingen een paar jongeren vrij verdwaasd bij elkaar. Een beetje het gevoel van een oud krakerspand of zoiets… (achteraf bleek er net een kroegentocht vertrokken te zijn, vandaar waarschijnlijk de lege glazen).

Hoewel er boven weinig te beleven was, was het in de kelder des te levendiger en gezelliger. Een bar met maar liefst 50 bieren en ciders op de tap! En dat ziet er waanzinnig gaaf uit! Er draait prima muziek, het publiek is een tikje aan de jonge kant maar de sfeer is heel relaxt en een drankje is supergoedkoop. Kortom, we hebben een hele leuke avond gehad!

Beer Street, Passauer Platz 2, Wenen

Let op de 50 taps links op de foto! Keuze genoeg in Beer Street!

Bermuda Dreieck voor de volgende keer!

Dat Wenen niet echt een hele spannende stad is, bleek wel toen we rond half 4 ‘s nachts richting appartement wandelden…alle horeca in het centrum was gesloten en het was nogal een doodse boel op straat. Het echte nachtleven van Wenen schijnt zich ook meer in de Joodse wijk Bermuda Dreieck af te spelen, maar dat was vanuit onze accommodatie gezien net de andere kant van Wenen. Gelukkig hebben we evengoed een leuke avond gehad, en de Bermuda Dreieck bewaren we wel voor een volgende keer!


Meer lezen over Wenen?

Lees dan mijn blogartikel ‘Wenen: Stad van Sisi, Schönbrunn, streetart en Spittelberg’ Of lees het uitgebreide blog van Judith vol tips voor een stedentrip Wenen! Genoeg handige tips om een toffe stedentrip te plannen!

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge