Als je regelmatig op reis gaat, weet je vaak wel wat slimmigheidjes te bedenken waarmee je het reizen makkelijker maakt. Maar maak je een verre reis, dan is het nog veel belangrijker om goed georganiseerd te zijn. Op andere continenten werken veel dingen net even wat anders dan in Europa. Daarom in dit artikel een paar travel hacks voor verre reizen, waarmee je het jezelf een stuk makkelijker maakt!
Sommige van onderstaande travel hacks voor verre reizen zijn voor jou misschien al heel standaard. Maar niet iedereen reist even vaak. Daarom nemen we ook de ‘gewone’ handigheidjes voor tijdens het reizen mee in dit blog. Hoe maak je het reizen makkelijker?
1. Maak gebruik van apps
Er zijn heel veel handige apps voor tijdens het reizen. We zouden er een heel blog aan kunnen wijden, maar een paar voorbeelden van apps die wel heel fijn zijn om op je telefoon te hebben tijdens een verre reis zijn:
- Een valuta omrekenapp
- Maps.me
- Grab of Uber
- Booking.com
- Google Translate
- Google Maps
2. Voor vertrek alvast downloaden
Zorg dat je voor vertrek alvast van alles gedownload hebt. Dan ben je niet afhankelijk van mobiel netwerk. Een paar dingen die ik altijd alvast in Nederland download, zodat ik ze offline kan gebruiken, zijn:
- Google Translate: de talen die op jouw bestemming gesproken worden
- Google Maps: je kunt een kaart downloaden voor offline gebruik
- Netflix
- Muzieknummers op Spotify of Apple Music
- Hotelbevestigingen
- Vliegtickets
- Andere vouchers of bevestigingen
- Visa
3. Raak je koffer niet kwijt
Je kent het misschien wel: op een luchthaven sta je bij een bagageband te wachten en het lijkt keer op keer alsof jouw koffer er aan komt. Blijkbaar meer mensen die zo’n grijze of zwarte koffer meenemen op reis. En als je echt pech hebt, gaat er iemand met jóuw koffer vandoor.
Maak je regelmatig gebruik van het vliegtuig, dan is het aan te raden om een wat originelere koffer mee te nemen. Je spot hem daardoor een stuk sneller op de bagageband! Bovendien is het ook wel leuk om met een mooie koffer op reis te gaan! Je zou eens kunnen kijken bij de koffers van NoBoringSuitcases.com. Hier vind je talloze koffers met een tof design! Je kunt hier zelfs je koffer personaliseren, door je naam of foto op de koffer te laten zetten. Superleuk!
4. Je telefoon en andere items opladen
Dat je een wereldstekker mee moet nemen als je op een verre reis gaat, zal iedereen wel weten. Maar vergis je niet in de hoeveelheid apparatuur die je tijdens het reizen vaak oplaadt. Tablets, earphones, je telefoon, horloge…er zijn nogal wat dingen die een usb-poort nodig hebben.
Je hebt hele handige stekkerblokken met meerdere usb-poorten zodat je makkelijker meer dingen tegelijk op kunt laden.
Een van de beste travel hacks die ik onlangs las (maar nog niet uitprobeerde): veel TV’s op hotelkamers hebben tegenwoordig ook een USB-poort. Daarmee kun je dus ook je telefoon of andere elektronica opladen!
5. Bankpas op wereldwijd
Iets wat ik ooit vergeten ben en wat toen best wat gedoe opleverde: mijn bankpas stond niet op wereldwijd. Vergeet niet om dit bij je bank aan te passen voordat je op reis gaat. Tegenwoordig kan dit vaak wel via de bankapp, maar regel het voor de zekerheid voor vertrek.
Zet, ook voor de zekerheid, de einddatum een paar dagen later dan je verwachte terugvlucht; je weet nooit of je door onvoorziene omstandigheden wat langer moet blijven.
6. Gebruik packing cubes
Voor de meeste reizigers waarschijnlijk een bekende travel hack, maar toch wel een hele belangrijke. Zeker als je een verre reis maakt, is je koffer in no time een bende (bij mij tenminste…). Na een week kan ik al nauwelijks iets terugvinden. Daarom zijn packing cubes echt een geniale uitvinding. In deze compacte cubes kun je je kleding gesorteerd inpakken en heb je zo te pakken wat je nodig hebt.
Neem daarnaast ook een plastic tas mee voor vuile was. Vaak kun je tijdens een verre reis wel ergens wassen, maar dan is het wel fijn als je vuile kleding bij elkaar verzameld is.
7. Gebruik Polarsteps
Houd het thuisfront eenvoudig op de hoogte met Polarsteps. Deze app is ideaal voor het bijhouden van je reis. En eigenlijk niet alleen voor het thuisfront, maar ook voor jezelf is het een leuke app. Als je een paar jaar later weer eens terugbladert door je reisverslagen en foto’s, haal je gegarandeerd weer mooie herinneringen op.
De app houdt heel mooi bij waar je allemaal bent geweest. Er zijn zeker wel wat verbeterpuntjes te bedenken aan Polarsteps, maar al met al is het een leuke reisapp om bij te houden.
8. Koop een lokale simkaart
Ga je langer op reis buiten Europa, dan loont het om een lokale simkaart te kopen. Vaak worden deze wel op luchthavens verkocht. Daardoor kun je internetten tegen lokale tarieven, wat een stuk goedkoper is dan de peperdure internetkosten via Europese providers.
Het nadeel is dat je geen sms-berichten via je eigen telefoonnummer ontvangt, maar als je weinig sms’t, is dat geen probleem. Check ook of jouw mobiele telefoon geschikt is voor het netwerk in het land van bestemming; ik begreep dat dit niet bij alle telefoons lukt.
9. Check de city pass
Veel grote steden kennen een zogenoemde ‘city pass’. Een pas, waarvoor je een vast bedrag betaalt maar waarmee je vaak gratis openbaar vervoer krijgt, toegang tot musea en bezienswaardigheden, korting in restaurants en nog veel meer.
Wel is het belangrijk om eerst uit te zoeken of de city pass voor jou echt meerwaarde heeft. Sommige city passes zijn prima en kunnen echt helpen om geld uit te sparen, maar andere kaarten hebben eigenlijk weinig nut.
10. Geld uitsparen: reis ’s nachts
Maak je een rondreis in het buitenland, kijk dan naar mogelijkheden om te reizen met nachtbussen of -treinen. Niet alleen kost het reizen je dan niet echt een vakantiedag (alhoewel ik meestal wel een paar uur moet bijkomen van een nachtreis), maar je spaart ook een nacht accommodatie uit.
Zowel in Argentinië als in Vietnam reisden we per nachtbus en dit was ideaal.
Geef een reactie