Follow me:

Dit Is De Vraag! #25 Mijn favoriete recept: Indiase curry!

De laatste ‘Dit Is De Vraag!’ plaatste ik een behoorlijke tijd terug! Omdat ik voor deze aflevering foto’s moest maken van mijn favoriete recept, duurde het even. Niet omdat we het maar zelden eten, maar omdat ik elke keer vergat om de camera in de keuken klaar te leggen. Tegen de tijd dat het eten bijna op was, schoot me dan ineens weer te binnen dat ik even een plaatje moet schieten, maar dan is het alweer te laat!

Ik ben niet zo van het saaie Hollandse vlees-groente-aardappels. Prima op z’n tijd, maar niet al te vaak. Als ik kan kiezen, ga ik eerder voor de pasta’s, de rijst en sinds een tijdje voor curry. Zeker deze variant, met frisse Griekse yoghurt en het kruidige naanbrood erbij, vind ik erg lekker!

Ingrediënten (2 personen) van deze curry:

2 eetlepels Indiase currypasta (klein potje van Pataks)
ca. 350 gr. kipfilet
Broccoli of bloemkool
Paprika
Tomaat
Griekse yoghurt
Naanbrood garlic & coriander (Pataks): 4 kleine of 2 grote
Komijn (poedervorm)
2 of 4 Eieren (naar smaak)
Eventueel: crème fraiche

curry_1

Bereiding:

De currypasta bepaalt hoe pittig het gerecht wordt. Ik ga meestal voor twee eetlepels currypasta, maar houd je van écht pittig eten, dan zou ik 2,5 lepel doen.

In een wok of hapjespan warm je de currypasta twee-drie minuten op. Roer goed door de pan heen zodat de hele wokbodem ermee ingesmeerd is. Let op: je hoeft dus geen olijfolie of boter aan de pan toe te voegen want in de currypasta zit al olie.

Vervolgens bak je de kipfilet gaar in de pasta. De broccoli of bloemkool snijd je klein en kookt deze al even voor. Ook de paprika en de tomaat snijd je in kleine stukjes.

Als de kip klaar is, voeg je de gesneden (en eventueel voorgekookte) groente toe en wok je deze mee. Eventueel kun je een scheutje crème fraiche toevoegen of een beetje kokosmelk, om de curry wat romiger te maken.

Intussen warm je de oven op naar 200 graden. Ook kook je alvast de eieren.
Als het currymengsel bijna klaar is, leg je de naanbroodjes een kleine vijf minuten in de hete oven.

Verdeel de curry over twee decoratieve schaaltjes en zet deze op een dinerbord. Pel de eieren en snijd ze bovenop de curry in stukjes.
Roer de Griekse yoghurt goed door en doe twee of drie grote scheppen op het bord er bij. Bestrooi met een beetje komijnpoeder. Tot slot haal je de naanbroodjes uit de oven en leg die op het bord er bij.

Eetsmakelijk!

Extra tip: ik vind dit een ideaal gerecht om restjes groente weg te werken. Hebben we bijvoorbeeld nog een stuk courgette of wortel in de koelkast, dan kook ik deze gerust mee met deze pasta. Je kunt dus heel flexibel zijn met welke groenten je toevoegt aan de curry. 

curry_2

Dit Is De Vraag is een blog challenge met 52 vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Regelmatig beantwoord ik één van deze vragen in deze rubriek.

52WeekBlogChallenge

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge