Follow me:

Goede voornemens: 40 boeken lezen!

Bij de goede voornemens die ik onlangs met jullie deelde, staat onder andere dat ik meer wil lezen. Of eigenlijk, bewuster wil lezen. Afgelopen jaar werkte ik erg veel en kwam daardoor niet zo aan lezen toe. Dat wil ik dit jaar anders doen! 

Met ‘bewuster lezen’ bedoel ik vooral dat ik boeken wil gaan lezen die ik eigenlijk niet zo snel zelf uit zou kiezen. Zo kan ik nieuwe schrijvers, andere genres en onverwacht leuke boeken ontdekken! Of natuurlijk er achter komen dat een bepaald soort boeken écht niets voor mij is…

Sinds ik in oktober met mijn studie begonnen ben, heb ik ook een abonnement genomen op de Bibliotheek van Amsterdam. Regelmatig zit ik daar een avond te studeren en ga ik na afloop vaak nog even langs de schappen om een mooi boek uit te zoeken. Ideaal dus om ook nieuwe boeken uit te proberen, zonder dat ik ze aan moet schaffen!

Reading Challenge

Om mijn doel te bereiken wil ik dit jaar proberen de Reading Challenge, die ik op Pinterest vond, te volbrengen. Dat gaat nog een hele uitdaging worden, want van sommige opdrachten krijg ik nu al de kriebels (een audioboek bijvoorbeeld, niet mijn ding!)! Heeft iemand een goede tip voor een ‘steampunk novel’? Het is absoluut niet mijn genre dus ook volkomen nieuw voor mij!

Maar er staan ook erg leuke tussen, zoals ‘een boek over een interessante vrouw’ en ‘een boek vanuit een non-human perspectief’ (ik denk daarbij eigenlijk aan het caviaboek van Paulien Cornelisse!). En natuurlijk ‘een boek dat je als kind leuk vond’…daarvan heb ik er hier nogal wat liggen! Ik vermoed dat het een boek van Enid Blyton wordt, of misschien ‘Anne van het Groene Huis’ van Montgomery.

 

lezen leeschallenge boeken

Kortom, het gaat ongetwijfeld een verrassend project worden! Ik ga alles bijhouden in Goodreads; een ideaal systeem is dat! En uiteraard zal ik regelmatig een update plaatsen op dit blog dus stay tuned!

Is een Reading Challenge ook iets voor jou om meer te gaan lezen?

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply Marlies

  Wat een leuk idee! Ik wil hier zeker aan mee doen maar eerst even mijn leven op een rijtje zetten en dan kan ik eraan beginnen 🙂
  Ik ben benieuwd naar je blogs erover.
  Marlies onlangs geplaatst…Exploring the ruins of Kellies Castle in MalaysiaMy Profile

  4 januari 2017 at 11:52 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge