Follow me:
Terschelling

Dit was 2016 en een vooruitblik naar 2017!

Het jaar 2016 was in alle opzichten een heel bijzonder jaar! Vorig jaar waren we nog druk aan het klussen en aan het verhuizen omdat we per januari gingen samenwonen. Inmiddels zit ons eerste jaar als samenwonend stel er op en kan ik zeggen dat het uitstekend bevalt! Verder maakten we mooie reizen en deden we veel leuke en gezellige dingen! Een overzicht!

Hoogtepunten van het jaar waren:

 • de jaarwisseling vorig jaar, die we in Aken doorbrachten!
 • het ‘officiële’ samenwoonmoment: 5 en 6 februari, dat we uiteraard vierden met familie en vrienden!
 • Een prachtig, zonnig weekend op Terschelling in maart!
 • Ik startte in april met een tijdelijke opdracht bij Heineken, werd verlengd en zal in januari met mijn derde opdracht binnen deze fantastische organisatie beginnen!
 • We maakten begin mei een mooie roadtrip door de Betuwe.

  Buren in de Betuwe

 • Half juni gingen we op vakantie en reisden we naar Zuid-Duitsland, Zwitserland en Toscane! Het was echt een perfecte vakantie met hele mooie bestemmingen, schitterend weer en heerlijk eten en drinken!
 • Ik ging half juli met een vriendinnetje wandelen in de Ardennen en we hadden een ontzettend leuk weekend!
 • Vlak daarna gingen Jeroen en ik alweer op reis naar Polen, waarbij we op de terugweg Berlijn nog even aan deden!

  Prachtig Poznan (Polen)

 • In augustus was het prachtig weer dus was ik een paar keer bij beachclubs George No. 5 en The Spot te vinden!
 • In september beklommen we met de fiets een aantal keer de Posbank, leuk!
 • Mijn verjaardag in oktober vierden we in New York! Wat een bizar fantastisch lang weekend was dat! En ik zou dolgraag nog eens terug willen naar deze toffe stad!
 • In het najaar begon ik met een nieuwe studie, HBO Social Media Expert, erg leuk!

Kortom, het was echt een ontzettend leuk jaar met heel veel mooie momenten! #countyourblessings

Blogs

Mijn blog werd behoorlijk vaak bezocht in 2016! Het populairst waren de artikelen over Nederlandse bestemmingen, zoals Zutphen, Terschelling en Leiden! Ook het artikel over mijn beklimming van de Schotse Ben Nevis is een populair artikel. Tja, het is ook een prachtige bergtocht die ik absoluut aan kan raden!

Op de top van de Ben Nevis!

Ondanks dat dit eigenlijk een reisblog is, maak ik af en toe een ‘uitstapje’ en plaats ik bijvoorbeeld ook boekrecensies. Mijn recensie van het boek ‘Margje’ (Jan Siebelink) werd van de recensies het meest gelezen.

Dit jaar schreef ik ook veel artikelen over Duitsland. Bekende Duitse streken kwamen aan de orde, zoals de Moezelstreek, het Rijndal, de Romantische Strasse en de Harz. Duitsland heeft ontzettend mooie streken en lijkt soms een beetje te zijn ondergewaardeerd. Een mooi land voor een roadtrip!

Tenslotte heb ik twee ‘mopperblogs’ geplaatst die direct in de top-10 van best bezochte blogs van dit jaar gerekend kunnen worden! Zowel op mijn frustratieartikel over Marktplaats als op mijn kritische noot over Facebook kwamen veel reacties en deze werden echt volop gelezen!

Doelen voor 2017

Vorig jaar schreef ik een blog met een lijst doelen voor 2016. Sommige dingen zijn gelukt (meer tennissen, meer lezen, ik heb een fijne kerk gevonden en heb heel wat blogs geplaatst). Andere dingen blijven op mijn lijst staan!

 • Meer sporten!
  Afgelopen zomer heb ik veel getennist wat op zich erg leuk is. Mijn KNLTB-ranking is in ieder geval drastisch verbeterd! 🙂 Komende zomer zal ik waarschijnlijk nóg meer gaan tennissen omdat ik nu ook competitie ga spelen. Om goed voorbereid te zijn, wil ik in de komende maanden heel actief aan mijn conditie gaan werken. Ik heb nieuwe hardloopschoenen gekocht en een schema voor de eerste maanden van 2017 opgesteld. Naast het hardlopen wil ik ook regelmatig gaan zwemmen dus dat zijn mooie plannen!
 • Meer fietsen!
  Vorig jaar kocht ik een ontzettend mooie Specialized racefiets, maar ik heb hem nog niet zo vaak gebruikt. Ik moet me er in de regio, waar ik nu woon, erg toe zetten om op de fiets te stappen omdat de natuur in de Haarlemmermeer nu eenmaal niet echt bijzonder is. Op de Veluwe is het heerlijk om te fietsen, maar hier is het druk, plat en het waait altijd hard! Maar omdat fietsen toch wel erg leuk (en gezond!) is, wil ik komende zomer blogger Marcella Molenaar als voorbeeld stellen en nu gewoon die 1000 km. bij elkaar fietsen! Desnoods pak ik wat vaker de auto mee zodat ik met fiets en al naar de Veluwe kan en daar lekker kan fietsen! Ik heb er nu al zin in!

Fietsen op de Posbank

 • Meer tijd voor familie en vrienden!
  2016 was voor mij een jaar dat vooral gekenmerkt werd door ontzettend veel werken… Naast mijn meer-dan-fulltime job als interim secretaresse, werkte ik ook nog een aantal uren vanuit huis voor mijn eigen bedrijf. Dat betekende dus vaak ‘s avonds om 7 uur thuis komen, snel eten en dan nog een paar uur boven achter de laptop. De weekenden werden ineens razend kostbare uren want dan kon ik werken…. Met als gevolg dat ik maar zelden naar Apeldoorn reed om familie en vrienden te zien. Ik ben daarom eens kritisch na gaan denken of dit wel is wat ik wil en wat nu eigenlijk mijn prioriteiten zijn. Een goedgevulde bankrekening óf meer tijd met de mensen waar ik om geef?
  Het voelde ontzettend dubbel maar ik heb toch de knoop doorgehakt om de werkzaamheden voor mijn eigen bedrijf af te bouwen zodat ik meer tijd voor leuke dingen over houd.
 • Meer bloggen!
  Ik heb dit jaar behoorlijk veel artikelen geplaatst, maar toch wil ik eigenlijk nog veel meer uit het bloggen halen. Vanuit mijn Ierland-blog schrijf ik reisadviezen voor potentiële Ierland-reizigers, en dat is zó leuk om te doen dat ik daar graag meer tijd in wil steken. Verder wil ik graag wat gestructureerder bloggen in plaats van het ad hoc wat eigenlijk meestal het geval is!

  Ierland

 • Naar Ierland
  Dit stond vorig jaar ook al op mijn lijstje: ik wil graag een paar dagen naar Ierland om inspiratie op te doen voor mijn blog en eventueel interessante contacten te leggen. In 2016 kwam er niet van, maar ik ga het echt opnieuw proberen in 2017. Wie weet!
 • Meer musea bezoeken!
  Ik ben niet zo’n hele verstokte museumfan, maar toch zijn er genoeg musea die wel interessant zijn. Daarom hebben Jeroen en ik een museumkaart gekocht om eens uit te proberen. Uiteraard ga ik deze niet laten verstoffen in de kast dus het is mijn doel om regelmatig een leuk museum te bezoeken! Bovenaan mijn lijstje staat het Van Gogh; gelukkig werk ik in Amsterdam-centrum dus kan ik ongetwijfeld eens een bezoekje aan dit museum brengen!

Kortom, het is mijn doel om ook van 2017 weer een fantastisch jaar te maken!

Mooie plannen

De eerste vooruitzichten voor 2017 zijn al fantastisch! We hebben al wat mooie reisplannen op stapel staan: zo gaan we in maart skiën en in juli een lang weekend naar Toscane. En ja, in augustus komt mijn reisdroom uit en gaan we een prachtige rondreis door Zuid-Afrika maken! Mooi Vakanties heeft voor ons echt een prachtige reis samengesteld met echt droomlocaties! Zo slapen we in een luxe kampement in het Krugerpark en overnachten we in een prachtige lodge in de Drakenbergen. Iets heel moois om naar uit te kijken dus! Maar voordat het zover is, komen er vast nog veel meer mooie en leuke momenten langs! Ik heb er zin in!

Ik wens iedereen dan ook alvast een hele fijne jaarwisseling en een prachtig 2017 toe!

 

 

Previous Post Next Post

12 Comments

 • Reply Romy

  Wat een geweldige reizen heb je om op terug te blikken! Ook ik ben in 2016 naar New York geweest en ik begrijp precies wat je bedoelt met ‘bizar fantastisch’. Zo leuk om te lezen dat je blog het goed doet! Je hebt mooie doelen voor 2017. Ik hoop dat je ze stuk voor stuk kunt waarmaken. Die reis naar Zuid-Afrika klinkt fantastisch!
  Romy onlangs geplaatst…Dierproefvrije make-up musthaves die ik heb (her)ontdektMy Profile

  29 december 2016 at 8:36 pm
  • Reply Anne

   Dank je wel! Leuk dat je ook naar New York geweest bent…ik zou zo graag terug willen! 😉
   Fijne jaarwisseling alvast!

   30 december 2016 at 10:33 am
 • Reply Rowan

  Wat heb je veel leuke dingen gedaan in 2016! Prachtig overzicht! Eén van mijn hoogtepunten was ook New York, wat een geweldige stad!
  Rowan onlangs geplaatst…Noord Bali: pareltjes midden in de natuurMy Profile

  30 december 2016 at 10:23 am
  • Reply Anne

   Dank je wel! Ja, New York was echt gaaf, hoewel onze reis naar Toscane ook wel ontzettend mooi en fijn was! Fijne jaarwisseling!

   30 december 2016 at 10:33 am
 • Reply Jenny - IkReis

  Wat een fijn jaar! Ik ben nog nooi in Ierland geweest en zou er graag eens heen willen.

  Je gaat het nog druk krijgen met al je goede voornemens voor 2017 🙂 Succes!

  30 december 2016 at 10:44 am
  • Reply Anne

   Leuk, Ierland is echt prachtig! Zeker een keer doen. En 2016 was inderdaad een fantastisch jaar! Jij ook een gelukkig 2017 gewenst!

   2 januari 2017 at 2:34 pm
 • Reply Naomi

  Wat een mooi jaar heb je achter de rug alsook enkele leuke dingen die op de planning staan voor 2017! Ik wens je alvast een heel mooi jaar toe 🙂
  Naomi onlangs geplaatst…Goodbye 2016: I’m so glad you are overMy Profile

  1 januari 2017 at 2:41 pm
  • Reply Anne

   Dank je wel! 2016 was inderdaad een erg mooi jaar dus ben benieuwd of 2017 het nog gaat overtreffen! 😉

   2 januari 2017 at 2:33 pm
 • Reply Linda | travellersoftheworld

  Wat een mooie dingen heb je in 2016 gedaan, klinkt als een geweldig jaar! En je reisplan naar Zuid-Afrika klinkt echt geweldig, zou ik ook heel graag een keer naar toe gaan, die dieren… Het is echt een soort droomreis

  4 januari 2017 at 5:47 pm
  • Reply Anne

   2016 was inderdaad heel mooi! Zuid-Afrika is ook jarenlang mijn droomreis geweest dus ik ben heel benieuwd hoe het is!

   6 januari 2017 at 6:13 pm
 • Reply Wanda

  Een jaar met bijzondere reizen hoor! Vooral je verjaardag vieren in New York is natuurlijk wel heel bijzonder. En wat Duitsland betreft, ben ik het helemaal met je eens hoor! Wij komen er de laatste jaren ook regelmatig voor een weekendje weg en het is zeker een land wat de moeite waard is met hele verschillende streken.
  Wanda onlangs geplaatst…Doelen 2016: Nailed of failed?My Profile

  5 januari 2017 at 9:44 pm
  • Reply Anne

   Dank je wel! 2016 was echt een prachtig jaar dus ben benieuwd hoe 2017 dan gaat worden! 😀
   Jij een leuke jaarwisseling gehad?

   6 januari 2017 at 6:07 pm

  Leave a Reply

  CommentLuv badge