Follow me:

Waarom werken in hartje Amsterdam zo leuk is!

Amsterdam: ik vind het een geweldig leuke stad! Vanuit mijn kantoor kijk ik uit op één van de vele grachten van Amsterdam en tijdens de lunchpauze loop ik zo de trendy wijk ‘De Pijp’ in. Soms zet ik bewust het raam open om de levendige stadsgeluiden op de achtergrond te horen. Sinds april dit jaar werk ik als interim secretaresse voor een bekende multinational in Amsterdam en het is fantastisch om op deze locatie te werken!

Natuurlijk zijn er ook nadelen: parkeren is hier eigenlijk onmogelijk. En als ik uit kantoor naar huis ga, moet ik me soms door grote drommen toeristen werken, om van de wietdampen op straat nog maar niet te spreken! Maar deze nadelen wegen niet op tegen de voordelen! Dit zijn redenen waarom ik het zo leuk vind in Amsterdam!

Lunchen in de Amsterdamse Pijp

De populaire wijk De Pijp ligt om de hoek! In De Pijp vind je niet alleen de bekende Albert Cuypmarkt, maar ook veel leuke winkeltjes, restaurants, lunchrooms en terrasjes. Zeker als je op vrijdagmiddag door De Pijp loopt, zijn de terrassen gevuld en klinkt overal het geroezemoes op de achtergrond. De lunchpauze gebruik ik dan ook vaak om even naar de Etos of Blokker te lopen want alles zit hier op loopafstand!

Voor de uitreiking Ierland Press Awards was ik in Amsterdam. Zo'n fijne stad!
Het allerlekkerste broodje carpaccio vind je bij Het Paardje aan het Gerard Douplein. Overheerlijk gemaakt en ook nog eens een gezellig, beschut terras voor de deur, waar je van de zon kunt genieten! Iets verderop is het Marie Heinekenplein, waar het ‘s avonds prima toeven is. Op dit plein kun je in de zomer nog lang in de zon zitten en je vindt hier diverse leuke terrassen! (PS. Momenteel wordt er hevig verbouwd op het plein, dus misschien even wachten voor je hier naar toe gaat!)

En zo af en toe is lunchen in het Sarphatipark een relaxte keuze. Ergens een broodje en wat drinken halen en dan heerlijk in het park lunchen. Een oase van rust midden in het drukke Amsterdam!

Uitzicht op de gracht

Toegegeven, de Stadhouderskade is niet de allergezelligste gracht van Amsterdam. Maar wel is het levendig en staan er veel prachtige oude bomen. Zo krijg je uitgebreid de wisseling van de seizoenen mee! En het leukste is dat er in de bomen aan de gracht groene halsbandparkieten zitten! De eerste keer was ik heel verbaasd toen ik ze zag: deze papegaaiachtige vogels verwacht je eerder in een tropisch land dan aan een Amsterdamse gracht! Nu het wat frisser wordt, zie ik ze minder. Maar als de zon schijnt, komen ze snel weer tevoorschijn, heel bijzonder!

 

"Groen uitzicht" op de Stadhouderskade!

“Groen uitzicht” op de Stadhouderskade!

Muziek onder het Rijksmuseum

Elke dag loop ik vanaf kantoor naar de tram om naar huis te gaan. Daarbij passeer ik het Rijksmuseum, waarbij ik de tunnel onder het museum gebruik. Wist je dat je daar dagelijks prachtige klassieke muziek kunt horen? Elke dag staat er een groep mannen te spelen: de ene dag zijn het er twee, de andere dag soms wel vijf. Ze spelen bekende stukken, maar dankzij de mooie akoestiek van de tunnel klinkt het echt ontzettend mooi! Alleen al door langs te lopen voel ik alle werkdrukte van de dag wegglippen en dat dankzij muziek!

 

Onder het Rijksmuseum wordt dagelijks schitterende muziek ten gehore gebracht!

Onder het Rijksmuseum wordt dagelijks schitterende muziek ten gehore gebracht!

Alles dichtbij

Ik noemde het al, de Stadhouderskade is niet de mooiste gracht van Amsterdam. Maar de echte grachtengordel is niet ver weg dus ik loop regelmatig met mijn camera in de aanslag rond! Bovendien loop je via de bekende Keizers-, Prinsen- en Herengracht zo naar het centrum van Amsterdam, waar je de allerleukste winkels vindt! Even winkelen in Amsterdam is zo heel makkelijk geworden! Verder ben ik met een studie gestart, waarvoor ik in de Bibliotheek van Amsterdam wil zitten om te studeren. Ook die bereik je in no-time met een paar tramhaltes: zo groot is Amsterdam ook weer niet!

Amsterdan grachten

Wat is Amsterdam toch leuk!

Een leuk bedrijf!

Last but not least werk ik ook nog eens voor een erg leuk bedrijf! Het is een internationale organisatie dus veel collega’s komen uit het buitenland. Dat geeft een extra leuk sfeertje aan het bedrijf dus ik heb het erg naar mijn zin!

Wat vind jij van Amsterdam? Een leuke stad of juist zwaar overgewaardeerd?

Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Wanda

  Daarvoor ken ik Amsterdam helaas niet goed genoeg. De laatste keer dat ik er was, is denk ik alweer een jaartje of 7 geleden. Maar het is zeker een stad waar het prima vertoeven is. Alleen op de één of andere manier neig ik er meer naar toe om voor een stedentrip naar het buitenland te gaan dan in eigen land te blijven.
  Wanda onlangs geplaatst…Fotoblog | Garmisch Partenkirchen & EibseeMy Profile

  13 november 2016 at 1:38 pm
  • Reply Anne

   Amsterdam is zeker leuk maar een stedentrip in het buitenland ook! Het is momenteel wel heel erg druk in Amsterdam, overal hordes toeristen!

   14 november 2016 at 12:25 am
 • Reply Marion

  Ik ben ook dol op Amsterdam, heb er jaren gewerkt en gewoond: De laatste jaren in hartje Jordaan. Dus iedere keer als ik er ben voelt het als een beetje “thuiskomen”.
  Marion onlangs geplaatst…Geen abonnementskosten meer voor de OV-fietsMy Profile

  14 november 2016 at 5:35 pm
  • Reply Anne

   Leuk, de Jordaan is ook ontzettend leuk!! Leuk dat je daar ook gewoond hebt!
   Vind dat ook zo’n mooie wijk!

   14 november 2016 at 11:08 pm

  Leave a Reply

  CommentLuv badge