Follow me:
Herfst

Fotoblog: Zonsopgang op de heide bij Het Leesten

We staan in de vroege ochtend op de heide van Het Leesten. Het is nog schemer, maar de heldere lucht met rozerode wolkenflarden geeft aan dat de zon bijna opkomt. De camera’s staan klaar, het is nu wachten op het moment dat de zon boven de heuvels uit komt. Zo af en toe horen we één van de schapen blaten; hebben we ze wakker gemaakt?

En dan langzaam, heel langzaam, zien we heel voorzichtig de zon boven de heuvels van Het Leesten uit. De camera’s knippen aan één stuk door en steeds zoeken we verder naar het beste plekje, voor de beste foto!

Bloeiende heide

Toegegeven, het moment dat de wekker ging, deed het echt even pijn. Om 5.15 uur wakker worden is voor mij als niet-ochtendmens niet echt mijn ding! Maar toen we in de vroege ochtendschemering door een fris geurend bos liepen, ging het al een stuk beter. En toen de zon eenmaal daadwerkelijk de heide in een prachtig ochtendlicht zette, was elk spoortje vermoeidheid op slag verdwenen. Wat is dit mooi!

De heide staat prachtig in bloei en door de zon komt het felle paars nog beter tot haar recht! De kudde schapen zorgt voor een aandoenlijk beeld, en voor mooie foto’s! We nemen hier ruim de tijd voor en stoppen voor alles wat we zien: prachtig ontworpen spinnenwebben, al dan niet met bewoner (en slachtoffer), bedauwde heideplantjes, kleine boompjes die fier in het ochtendlicht staan…er is zoveel te zien!

Tijdens de terugweg zien we, heel onverwachts, nog een bruine ree tegen de bosrand staan, met grote verschrikte ogen. Helaas zag zij ons eerder dan wij haar, dus voor we de camera’s kunnen richten, is ze met enkele sprongen al in het bos verdwenen.
Ach ja, soms zijn er mooie dingen in het leven die je níet op camera vast kunt leggen…!

‘t Leesten – Praktisch

Het Leesten is een mooi natuurgebiedje vlakbij Apeldoorn en Hoenderloo. Er is een ruime parkeerplaats en een kiosk bij. Vanuit hier starten verschillende wandelroutes over de heide. Ook aan honden is gedacht: er is een speciaal hondenbos. 

De grote grasvelden met zandheuvels bij de kiosk zijn ideaal voor gezinnen. Wij gingen er als kind ook vaak naartoe. In de winter de perfecte plek om met je slee vanaf te glijden! 

Leesten zonsopgang (1)

Leesten zonsopgang (22)

Ons wachten wordt beloond!

Leesten zonsopgang (4)

Wat is het hier mooi!

 

Leesten zonsopgang (13)

Hebben we de schapen nu gewekt?

Leesten zonsopgang (14)

Leesten zonsopgang (15)

Leesten zonsopgang (17)

Prachtig web maar de bewoner is vertrokken!

Leesten zonsopgang (32)

Is dit nu een spin die bijna een vlieg verorberd heeft maar voor de vleugels bedankt?

De Veluwe kent heel wat mooie plekken om te fotograferen. Niet alleen Het Leesten maar ook de Posbank bijvoorbeeld, een schitterende lokatie!

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge