Follow me:

Leuke Europese stedentrips voor een spotprijs!

De komende maanden moet ik hard aan het werk om mijn overschot aan vakantiedagen op te maken! Helemaal geen straf en met een half oog heb ik alweer zitten kijken naar een paar leuke steden om dit najaar te bezoeken. Ik maakte een hele lijst van Europese steden waar ik best naar toe zou willen, en die nog voor een budgetprijs te boeken zijn ook!

Het is heel verleidelijk om gewoon weer een tripje Londen te boeken! Immers, deze Engelse hoofdstad vind ik fantastisch in het najaar, als de kerstverlichting al hangt en je lekker warm gekleed door een herfstig Hyde Park wandelt! Maar omdat het ook wel eens tijd wordt voor een nieuwe bestemming, zocht ik nog even verder!

1. Krakau

Hoewel Warschau de hoofdstad van Polen is, trekt Krakau meer bezoekers aan. De stad heeft een sprookjesachtige uitstraling, met prachtige gebouwen en paleizen. De Rynek Glowny is één van de grootste marktpleinen van Europa en is een levendig middelpunt van deze mooie stad.
Ik zou ook graag een bezoek willen brengen aan de fabriek van Oscar Schindler en eventueel aan het voormalige concentratiekamp Auschwitz.
Als ik op 23 november met Ryanair van Eindhoven naar Krakau vlieg, met een terugreis op 26 november, kost een retourticket € 51,98!
Voor een 3* hotel in Krakau ben ik voor deze nachten in totaal € 73 euro kwijt. 
Lees hier ook meer informatie over Parkeren Eindhoven airport.

1_Krakau

2. Lissabon

Wat mij ook een schitterende stad lijkt, is Lissabon! In de Portugese hoofdstad is genoeg te zien om je een paar dagen te vermaken! De oude straatjes in de wijk Alfama, het prachtige paleis Castelo de São Jorge, het mooie Mosteiro dos Jerónimos-klooster… Ook is mij verteld over de prachtige tegels/mozaïeken die men in de stad terug vindt. Deze stad wil ik graag eens ontdekken!
Met Ryanair kan ik van 24 tot 26 november naar Lissabon voor een bedrag rond de € 50,00. Een 3*-hotel is ook niet duur, ca. € 80,00 voor twee nachten! 


3. Belfast

Onlangs heb ik Dublin bezocht maar ook de Noord-Ierse stad Belfast moet erg leuk zijn! Hier is een mooie expositie over de Titanic, een oude gevangenis, een prachtig stadhuis en ook weer de vele muzikanten die we ook in Dublin al hoorden! Ik ben heel benieuwd of Belfast een beetje op Dublin lijkt of dat het een heel verschillende stad is!
EasyJet vliegt eind november voor € 67,00 naar Belfast. Hotels zijn hier wel wat prijziger: voor een 3*-hotel betaal je al snel € 120,00 voor twee nachten. 

4. Kopenhagen

Deze stad in Denemarken moet erg leuk zijn! Foto’s van de zomervakantie van een collega lieten mooi gekleurde huisjes langs een haventje zien. Even Googelen leert ons dat Kopenhagen de langste winkelstraat van Europa heeft…dat klinkt goed! En ik wil de Kleine Zeemeermin ook wel eens op de foto zetten!
Vanuit Amsterdam vliegt SAS eind november voor € 101,00 naar Kopenhagen; iets meer moeite en reistijd is Brussel Airport, maar dan heb je RyanAir waar je voor € 25,00 (retour!) naar Kopenhagen gaat. Ook hier zijn de hotels wat prijziger: € 140 voor 2 nachten in een 3*-hotel.
Reisdatum 23-25 november.

5. Boedapest

Als we dan toch goedkoop vanaf Brussel vliegen, staat Boedapest ook heel hoog op mijn lijstje! Deze stad zou te vergelijken zijn met Praag, wat ik ook een fantastische stad vind! Alleen al de Donau, die dwars door de stad loopt, moet de nodige mooie fotootjes opleveren! Het zal in het najaar vast te koud zijn voor een duik in het badhuis in het Városliget stadspark, maar wat ziet het er op de foto’s mooi uit!
RyanAir vliegt vanaf Brussel voor € 26,00 heen en weer naar Boedapest!
Hotels zijn hier ook goedkoop: voor nog geen € 50,00 slaap je twee nachten in een 3*-hotel! 

Welke Europese steden staan er op jouw lijstje??!

Dit artikel kan gesponsorde links en/of affiliate links bevatten. Desondanks kun je er op vertrouwen dat ik in dit artikel volledig mijn eigen mening deel.

Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Naomi in Wonderland

  Ohhh fijne lijst! Ik wil ook héél erg graag naar Krakau. Boedapest kan ik alleen maar aanraden, héérlijke stad.

  15 september 2015 at 9:29 am
  • Reply Anne

   Thanks! Vind het stuk voor stuk leuke steden waar ik graag heen wil! Overigens staat Madrid ook nog steeds op mijn lijstje maar daarvoor ga ik wel eens op jouw blog grasduinen! 🙂

   15 september 2015 at 9:38 am
 • Reply Shirley

  Krakau vond ik heel leuk. Ik zou een bezoek aan Auschwitz zeker aanraden. Bij mij staat Riga nog op de planning!

  15 september 2015 at 10:30 am
  • Reply Anne

   Leuk! Riga heb ik pas ook gezien voor iets van € 40,00, ook nog overwogen. Maar wilde dit blog niet te lang maken dus heb het bij vijf gelaten, anders was zeker Riga er bij gekomen!!

   15 september 2015 at 10:57 am

  Leave a Reply

  CommentLuv badge