Follow me:

Waarom ik heel graag nog een keer naar Zuid-Afrika wil!

In Zuid-Afrika valt eigenlijk alles op zijn plaats. Het fijne klimaat, de waanzinnig mooie natuur, de avontuurlijke safaritochten, de vriendelijke bevolking… Een jaar na onze reis naar Zuid-Afrika heb ik nog steeds een beetje heimwee naar dit land! Vooral de twee dagen die we in het Krugerpark doorbrachten, zijn echt onvergetelijk. Ik zou echt dolgraag nog eens door dit land willen reizen! 

Zoals veel toeristen, die voor het eerst naar Zuid-Afrika gaan, reden we vorig jaar de bekende rondrit. Van de Drakensbergen naar de fraaie kust boven Durban, we zagen nijlpaarden in St. Lucia, gingen naar het Mlilwane reservaat in Swaziland en na het Krugerpark rondden we onze reis af met een bezoek aan de Panoramaroute. Alle pareltjes van het noordoosten van Zuid-Afrika op een rij. Maar er is ongetwijfeld nog veel meer te zien. Zo moet Kaapstad een leuke stad zijn om te bezoeken en kun je op Boulders Beach grote groepen pinguins spotten. Ook de wijnroute lijkt mij een fantastisch stukje Zuid-Afrika: ‘s avonds op het terras van je lodge een heerlijk Zuid-Afrikaans wijntje drinken, met uitzicht op het prachtige Afrikaanse landschap.

St. Lucia nijlpaard

We bezochten nijlpaarden in het gezellige St. Lucia

Op safari

Aan het begin van onze reis bezochten we het natuurreservaat Spioenkop, dat vlakbij de Drakensbergen ligt. Maar het hoogtepunt van onze reis was voor mij het verblijf in het Krugerpark, waar we bijna de hele Big 5 hebben gespot. Alleen het luipaard hield zich voor ons verborgen dus reden genoeg om nog eens naar Zuid-Afrika te gaan, zodat we alsnog de Big 5 kunnen completeren!

De safaris vond ik echt ontzettend leuk: het ingespannen turen of je ergens een wild dier ziet lopen. En de euforie als er inderdaad een leeuw of cheetah gespot is, of zelfs als je giraffes of zebra’s ziet! En hoe gaaf is het om tijdens de safari de zon te zien ondergaan, terwijl we met een glaasje wijn rondom de safari-auto stonden, luisterend naar alle bijzondere geluiden om ons heen. Een magisch moment!

Bij een volgende reis zou ik dus heel graag nog andere natuurreservaten willen bezoeken. Zo heb ik prachtige foto’s gezien van het Hluhluwe-Umfolozipark, waar wij helaas geen tijd voor hadden. En natuurlijk zijn er nog veel meer mooie parken in Zuid-Afrika, die echt een bezoek verdienen.

Vooral het overnachten in een lodge in een park was echt een bijzonder mooie ervaring. Ik denk dat ik nooit genoeg krijg van het overnachten in een wildpark dus misschien moet ik eens de luxe reis Zuid-Afrika van Sable Tours naar de wildparken boeken!

Camp Shonga cheetahs

Twee jonge cheetah’s in het Krugerpark die uitgebreid poseren!

Met een groepsreis naar Zuid-Afrika?

Hoewel het reizen met eigen vervoer heel goed te doen was, is het ook te overwegen om met een groepsreis naar Zuid-Afrika het land verder te ontdekken. Misschien iets minder flexibiliteit dan een eigen vervoersreis, maar je hoeft je dan ook nergens druk over te maken. En dat is ook wel zo relaxt! Vooral omdat je best wel lange afstanden aflegt (van de Drakensbergen naar Durban was het bijvoorbeeld vier uur rijden!), is het best fijn als je door een chauffeur gereden wordt. Kaapstad lijkt mij een erg drukke stad om zelf te rijden; in Johannesburg zat ik ook een beetje met kromme tenen in de auto. Wel zo prettig om dan een ervaren chauffeur te hebben!

Bovendien reis je met een groepsreis zeer waarschijnlijk met reisgenoten die dezelfde interesses hebben als jij: mooie dingen zien en van het fraaie Zuid-Afrika genieten. En dit is dan een leuke manier om anderen te ontmoeten. Wellicht houd je zelfs nog leuke contacten aan je reis over!

 

2017 Krugerpark

Een leeuwenwelp in het Krugerpark

Andere landen van Afrika

Hoewel ik echt mijn hart heb verloren aan Zuid-Afrika, staan er ook nog wel andere landen op het Afrikaanse continent op mijn verlanglijstje. Een gecombineerde reis naar Namibie en Botswana lijkt mij erg mooi. En al jarenlang wil ik graag naar Tanzania, om eens de Grote Trek te spotten. Onlangs las ik in een artikel over Tanzania dat je tijdens de Grote Trek wel met vijftig safari-jeeps tegelijk staat te kijken hoe talloze buffels zich in de rivier storten. Dat is dan toch weer wat minder authentiek dus dat zorgde voor mij wel voor wat twijfels over Tanzania. Toch blijft dit land heel hoog op mijn bucketlist staan dus wie weet, ooit!

Heb jij Zuid-Afrika al eens bezocht?

Krugerpark groepsreis zuid-Afrika

Zonsondergang in Zuid-Afrika

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Sable Tours, een reisorganisatie die gespecialiseerd is in reizen naar Afrika. 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply Imke Hebben

  Hoi Anne,
  Mooie blog! Ook ik heb in de zomer van 2017 Afrika in mijn hart gesloten. Samen met mijn nichtje hebben we een reis gemaakt door Zuid-Afrika (via de westkust), Namibië, Botswana en Zimbabwe. Juist de combinatie van deze landen sprak ons erg aan. Zoveel afwisselende natuur. Overal het mooie wildlife en de vriendelijke bevolking. Echt een aanrader! Ik zou ook heel graag terug willen, maar dan andere routes of andere landen. De omgeving in en rondom Kaapstad is echt heel erg mooi. Dit moet je gezien hebben. Je gaat dan nog meer van Afrika houden!!
  Groetjes Imke

  8 september 2018 at 8:20 am
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge