Follow me:

Het Art’Otel: Hip hotel in hartje Amsterdam

Deze week mocht ik eens rondkijken in het Art’Otel Amsterdam: een 5* hotel dat zich in hartje Amsterdam bevindt. Omdat het Art’Otel verbonden is met het statige Victoria Hotel, dat er naast zit, keek ik ook daar gelijk maar even binnen! Wil je jezelf in de watten leggen door een nachtje Amsterdam op een toplocatie? Dan is dit hotel een fantastische plek!

Het Art’Otel zit pal tegenover het Centraal Station. Op dit moment moet je nog iets omlopen vanwege de werkzaamheden die hier voor de deur plaatsvinden, maar als die afgerond zijn, steek je alleen de straat maar over. Hoe ‘downtown’ wil je het hebben? Ondanks dat het hotel op zo’n centraal punt zit, hoor je daar binnen niets meer van. Dankzij ‘driedubbeldik glas’ is het hotel uitstekend geïsoleerd dus hoor je binnen niets van het straatrumoer.

Art'Otel buitenkant
Het Art’Otel is in een prachtig pand gevestigd, pal tegenover het Centraal Station van Amsterdam.

Kunst in het Art’Otel

Het Art’Otel dankt haar naam aan de schitterende kunst die je overal in het hotel vindt. Het begint al met de Art Gallery in de kelder waar op dit moment een schitterende expositie hangt met foto’s van verschillende DJ’s. Ook in het hotel zelf vind je overal kunstwerken, tot aan de badkamer in de hotelkamers toe, waar je een mooi gedecoreerde gouden aap op de wastafel vindt!

Art'Otel Aap
Dit gouden beeldje vind je in de badkamers van het hotel!

Kamers in het Art’Otel

Tijdens de rondleiding mocht ik even binnenkijken bij een van de standaardkamers in het Art’Otel. De kamers zien er echt fantastisch mooi uit, van alle luxe voorzien en hebben een hele moderne en fraaie uitstraling. Sommige kamers kijken uit op het Centraal Station, anderen op de binnenplaats aan de achterzijde. De suites hebben zelfs een schitterend panoramazicht over de stad.

Kamers Art'Otel
Strak vormgegeven kamers in het Art’Otel.

Restaurants

Omdat het Victoria en het Art’Otel aan elkaar verbonden zijn, kun je uit diverse restaurants kiezen om ‘s avonds te eten. Ik keek even binnen bij het warm-gezellige restaurant Carstens, waar je echt Nederlandse producten op je bord krijgt maar dan wel bijzonder mooi opgediend.

In het Art’Otel zelf zit het restaurant 5&33 waar vooral shared dining populair is. Beide restaurants zien er ontzettend mooi uit qua design en nodigen echt uit om een hapje te eten!

Art'Otel
De Art Gallery in het hotel.

Het Art’Otel – Praktisch

Zoals ik al aangaf ligt het Art’Otel pal tegenover het Centraal Station van Amsterdam dus de locatie is fantastisch. Uiteraard is een 5*-hotel in hartje Amsterdam niet heel goedkoop. Maar de prijs van ca. € 250,00 voor zo’n mooie hotelkamer op deze locatie is ook weer niet heel bizar. Zoek je dus echt iets unieks maar nog wel betaalbaar, dan is dit echt een fantastische plek om te overnachten! Hier kun je het Art’Otel boeken!

Vind je de prijs van het Art’Otel toch iets te hoog of geef je de voorkeur aan een wat ‘statiger’ hotel in plaats van strak en modern? Dan kun je altijd nog het naastgelegen Victoria Hotel boeken. Hier betaal je ca. € 175,00 voor een kamer in het (zojuist renoveerde) 4*-hotel.

Het Art’Otel en het Victoria Hotel zijn onderdeel van de Park Plaza-groep, die nog meer hotels in binnen- en buitenland heeft.


Wil je nog wat tips over wat je in Amsterdam allemaal kunt doen? Dan is mijn blog met favoriete adresjes in Amsterdam misschien leuk om te lezen!

Tip: Leuk om een overnachting te combineren met een bezoek aan het jaarlijkse Amsterdam Light Festival!

Amsterdam november
Een dagje Amsterdam is altijd leuk!!
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply Darina

  Het ziet er prachtig uit.
  Het lijkt me geweldig om eens een nachtje hier te verblijven.
  Darina onlangs geplaatst…Parisian Style Outfit | Red vibesMy Profile

  1 november 2019 at 8:14 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge