Follow me:
Bergpas Ruta 52 Argentinië

Muziek onderweg: 5 tips voor een muzikale roadtrip!

Een van mijn favoriete vakantiebestedingen is wel het maken van een roadtrip. Of je nu een lange reis per auto maakt of met een huurauto een zonnig eiland verkent… Roadtrippen brengt je vaak op unieke plaatsen en er is altijd wel iets te zien onderweg! Maar denk je bij alle voorbereidingen voor een roadtrip ook aan muziek onderweg? Als je (net als ik) van muziek houdt, zorgt goede muziek voor een nóg leukere roadtrip-beleving! In dit blog vijf tips voor muziek tijdens je roadtrip.

Toen we onlangs naar Madeira gingen, was ik in alle drukte vergeten om na te denken over muziek onderweg. In onze huurauto zat alleen een cd-speler maar ik had er niet aan gedacht om CD’s mee te nemen. Omdat we allebei weinig van het Portugees verstaan en ook de radio-ontvangst niet altijd even goed was, hebben we dus een groot deel van de roadtrips op Madeira met brakke muziek of zelfs in stilte gereden. Les voor de volgende keer: altijd even nadenken over muziek onderweg!

Madeira muziek onderweg
Madeira

Een roadtrip met een huurauto? Neem CD’s mee!

Heb je een auto gehuurd op? Vaak zit hier niet de allernieuwste autoradio in dus een bluetooth-verbinding met je mobiel gaat niet altijd lukken.

Wil je toch je eigen muziek draaien tijdens je roadtrip, dan is het dus handig om wat CD’s mee te nemen (als je die nog hebt natuurlijk…). Je kunt vaak handige verzamelmapjes kopen waar je meerdere CD’s in bewaart zodat je niet met een enorme stapel CD-hoesjes hoeft te slepen.

Je weet meestal pas als je de sleutels van je huurauto in ontvangst neemt wat voor een autoradio er in zit, dus neem altijd voor de zekerheid wat CD’s mee in je bagage!


Argentinië muziek onderweg
Roadtrippen in Argentinië

Een roadtrip met eigen auto?

Ga je met je eigen auto op pad en heb jij wel een bluetooth-verbinding? Dan kun je eenvoudig muziek via je telefoon streamen, bijvoorbeeld via Spotify of Apple Music.

Het is dan handig om van tevoren alvast afspeellijsten te maken zodat je onderweg makkelijk kunt switchen tussen muziek. Vergeet ook niet om muziek te downloaden op je device in plaats van te streamen want niet overal in het buitenland is mobiel bereik even goed.


Chianti kamperen roadtrips Europa
We reden met eigen auto naar Toscane dus de muziek onderweg konden we gewoon via onze telefoons streamen.

Ga je een mooie roadtrip maken? Lees dan meer over een auto verzekeren want het is belangrijk om goed verzekerd op weg te gaan!

Ammarnäs
Zweeds Lapland

Pas je muziek aan op je bestemming

Als we naar Frankrijk rijden, draaien we wat vaker Franse chansons in de auto. In Italië staat vaak Alessandro Safina aan en in Zweden…natuurlijk ABBA! Tijdens onze roadtrip door Argentinië, over eindeloze lange rechte wegen door indrukwekkende landschappen, luisterden we juist wat meer naar countrymuziek.

Hoewel je muziek niet altijd bewust registreert, verbind je veel muziek toch onlosmakelijk met bepaalde momenten. Tijdens mijn jeugd draaiden we elke vakantie dezelfde cassettebandjes af in de auto. Maar als ik die muziek nu hoor, zie ik gelijk weer de Duitse dorpjes en de glooiende landschappen voor me waar we toen doorheen reden. Dus draai je tijdens je roadtrip vaak bepaalde muziek, dan haal je zelfs maanden later nog moeiteloos herinneringen terug aan de mooie reis die je maakte!

Roadtrips in Europa
Onze stoere huurauto in Zweden

Podcast in plaats van muziek

Heb je wat minder met muziek? Dan is het tegenwoordig ook heel eenvoudig om interessante podcasts te luisteren in de auto. Deze tip is misschien wat minder geschikt als je roadtrip door een gebied met veel bezienswaardigheden en uitzichtpunten gaat. Maar heb je een wat saaier stuk om te rijden (soms heb je dat tijdens het roadtrippen), dan kan het heel prettig zijn om die tijd op te vullen met een interessante podcast.

Zo heeft BNR de ‘Goede reispodcast’, luister ik zelf graag naar de bekende pastor Max Lucado of je kunt je kennis bijspijkeren met één van de ruim tweehonderd afleveringen van TED Talks Daily.


Drakensbergen muziek onderweg
Ook in Zuid-Afrika legden we lange afstanden per auto af dus dan is muziek onderweg geen overbodige luxe!

Deze muziek luister ik graag tijdens een roadtrip

Het is natuurlijk lastig om muziek aan te raden want iedereen heeft een andere muzieksmaak. Maar toch zal ik een lijstje delen met onze favoriete muziek onderweg. Als we een roadtrip maken, komt vaak één van deze muziekalbums wel een keertje voorbij:

 • “Took a Notion” – Brendan O’Sullivan (één van de beste fiddlers in Ierland en ook nog eens ontzettend aardig!)
 • “Down in a Hole” – Kiefer Sutherland
 • “This is the Life” – Amy McDonald
 • “Pure” – Hayley Westenra
 • “Intouchables (soundtrack) – Ludovico Einaudi
 • “Control” – Kensington
 • “Get Lucky” – Mark Knopfler
 • “Look up child” – Lauren Daigle
 • “Luidkeels” – Retief Burger
 • “Oceaan” – Racoon

En daarnaast natuurlijk diverse afspeellijsten. Zo heeft Apple Music een afspeellijst met ‘akoestische klassiekers’ en een afspeellijst met Dire Straits essentials, die we allebei graag in de auto luisteren. En ook zelf maak ik vaak speciaal voor een reis een nieuwe afspeellijst met nummers die ik op dat moment mooi vind. Zo vliegt de tijd tijdens het roadtrippen wel voorbij dankzij fijne muziek onderweg!


Roadtrip muziek onderweg
Tijdens een roadtrip door Ierland gaan natuurlijk de Ierse jigs en reels aan!

Heb jij nog goede tips voor muziek onderweg?

Dit artikel kan gesponsorde links en/of affiliate links bevatten. Desondanks kun je er op vertrouwen dat ik in dit artikel volledig mijn eigen mening deel.

Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Denise

  Leuk, ik krijg er helemaal zin in als ik dat zie. Madeira is zó mooi! En tof dat ej in Argentinië was!
  In gedachten rij ik helemaal happy door de mooiste landschappen met een lekker muziekje op. Zelfs zonder rijbewijs kan ik me dat levendig voorstellen, haha.
  Gelukkig ben ik ook vaak genoeg met anderen meegereden of heb ik in de bus (vroeger tijdens mijn verre reizen) met een muziekje op gezeten (op mijn walkman of discman destijds, haha).
  Van gewoon lokale muziek in een busje ergens in het Midden-Oosten of Noord-Afrika kan ik overigens ook echt genieten!
  Denise onlangs geplaatst…Top 5 Rhodos stad: dit mag je niet missen! My Profile

  9 november 2021 at 10:25 am
 • Reply Marcella

  Wij hebben wel eens in een camper rond gereisd met een bluetooth boxje. Dat was stukken beter te doen dan de brakke ingebouwde boxen!
  Marcella onlangs geplaatst…Chianti regio – Glooiende heuvels & knusse dorpenMy Profile

  12 november 2021 at 10:51 pm
 • Reply Linda

  Wij nemen vaak een aux kabel mee voor een huurauto, dan kun je eigenlijk altijd je telefoon aansluiten op de auto en muziek luisteren. Ook al hebben de meeste huurauto’s tegenwoordig wel bluetooth of android auto / apple carplay. CD’s hebben wij niet meer. Voor elke roadtrip vullen wij onze gezamenlijk roadtrip spotify lijst weer aan.

  14 november 2021 at 1:15 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge