Follow me:

Dit Is De Vraag #28 Ten Guilty Pleasures

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een ‘Dit Is De Vraag’ plaatste. Vorig jaar november om precies te zijn…oeps! Hoog tijd om weer verder te gaan met deze blog challenge! We zijn aanbeland bij vraag 28: Ten Guilty Pleasures. Het was even diep nadenken maar met een beetje moeite kwam ik toch aan deze tien dingen!

1. Chocola

Tja, ik denk dat chocola terecht mijn ‘guilty pleasure’ nummer 1 is! Vooral ook omdat veel chocola eten bij mij weinig negatief effect heeft (zelfs niet op de weegschaal!) en ik er gewoon heel erg blij van word! Het gaat dan met name om de melkchocola-variantent Milka-Oreo en Tony Chocolony caramel-zeezout. Verslavend!

2. Gilmore Girls en McLeods Daughters

Oké, ik houd echt wel van goede series. Met Jeroen keek ik de hele serie ‘Homeland’, ik zat op het puntje van de bank bij de Millenniumtrilogie maar….zo af en toe houd ik ook van mierzoete soaps zoals McLeods Daughters en Gilmore Girls. Vooral McLeods Daughters is zo’n waanzinnig fijne serie, dat ik soms bijna overwoog om naar Australië te verhuizen om lekker op een farm met paarden te gaan settelen!

3. Pizza Bastille van Woodstone

Hier in Hoofddorp zit een uitstekende pizzeria, die geen saaie, alledaagse pizza’s heeft maar juist pizza’s met allerlei verrassende combi’s. Mijn favoriet is de pizza Bastille, met biefstukreepjes, blauwe kaas, zoete aardappel, walnoot en nog meer heerlijkheden. We proberen niet te vaak bij Woodstone te eten om afstomping te voorkomen. Maar áls we gaan krijg ik het gewoon niet over mijn hart om eens een andere pizza te eten als de Bastille. Zó lekker!

4. Luie momenten

Ik heb een behoorlijk gevuld leven. Niet alleen een drukke baan maar ook tijd voor familie en vriendinnen, veel sport en natuurlijk het bloggen. Dat zorgt er voor dat ik maar zelden zomaar een middag niets te doen heb. Maar heel af en toe kan ik er ontzettend van genieten om een hele middag gewoon niets te doen. Lekker languit op de bank met een tijdschrift of boek of, nog slechter, gewoon met mobiel of tablet, lekker niksen… Moet kunnen toch?

5. Cheesecake!

Naast een voorliefde voor chocola ben ik ook echt verslingerd aan cheesecake! Als we ergens eten waar cheesecake op de kaart staat, gaan we onherroepelijk voor het toetje. Nog erger dat ik onlangs het recept ontdekte voor een waanzinnig lekkere Oreo cheesecake, die ik nu dus af en toe maak. In tegenstelling tot chocola is cheesecake echt killing voor de weegschaal dus ik probeer het tot een minimum te beperken!

 

Oreo Cheesecake recept

Oreo Cheesecake

6. Een avond alleen thuis

Hoewel het samenwonen ons echt ontzettend goed bevalt en ik enorm geniet van een avond samen, gebeurt het ook af en toe dat Jeroen voor zijn werk één of meerdere dagen weg moet. En stiekem is een avondje helemaal alleen thuis ook wel eens lekker. Als we samen thuis zijn, wil ik niet tot 11 uur boven achter de laptop zitten want dat is niet echt gezellig. Maar als hij er niet is….dan grijp ik mijn kans en kan ik eindelijk eens echt die serie digitale klusjes af maken die al zo lang op mijn lijst staan. Of een avond doorhalen en alvast drie blogs produceren voor de komende weken! Of gewoon een luie avond op de bank met mijn lievelingsmuziek (waar hij van gruwelt) lekker hard aan.

En als hij weer thuis komt? Dan ben ik dubbel blij om hem weer te zien want samen thuis is toch wel het gezelligst!

 

Guilty Pleasures Dit Is De Vraag

7. Aidan Quinn in ‘Song for a Raggy Boy’

Het is een waanzinnig trieste film: Song for a Raggy Boy. Maar o, wat speelt Aidan Quinn goed in deze ruwe-bolster-blanke-pit-film (en wat een sexy diepe stem heeft hij toch!)! Het is zo jammer dat deze acteur zo kieskeurig is in welke films hij speelt. Ik bedoel, Tom Hanks is ook een waanzinnig goede acteur en hoe fijn is het dat je hem bijna elk jaar wel in een nieuwe film kunt bewonderen! Zo niet met Aidan Quinn, helaas. En daarom kijk ik zo af en toe maar naar deze zielige film…!

 

Aidan Quinn in ‘Song for a Raggy Boy’

8. Rome

Wat is Rome een ontzettend fijne stad om regelmatig naar terug te gaan. Niet alleen is er zo ontzettend veel te zien, ook is het een ideale stad om gewoon te relaxen, doorheen te slenteren of met een goed boek in een park te zitten. Jarenlang ging ik bijna elk najaar wel naar Rome, hoewel daar de laatste jaren een beetje de klad in kwam. En hoewel er nog zoveel andere leuke steden in Europa te ontdekken waren, koos ik toch steeds weer voor Rome. Gewoon omdat het zo relaxt is!

 

9. Notitieboekjes

Ik ben echt verslaafd aan notitieboekjes en andere stationary. Op loopafstand van mijn werk zit een kleine HEMA, dus zo af en toe wandel ik in de pauze daar naartoe, gewoon om tussen de notitieboekjes te snuffelen. Thuis liggen er echt overal schrijfboekjes met allerlei doelen. Als ik een boek lees, ligt er een notitieboekje naast waarin ik aantekeningen maak over het boek. Ik heb speciale blog-notitieboekjes waarin ik een lijst ideeën bij houd en op papier vast een eerste opzet maak voor een nieuw blog. En sinds kort heb ik het bullet journal ontdekt wat helemaal een walhalla is! Het fijne van een bullet journal is, dat je vrij snel door een notitieboek heen bent en dus legaal weer een nieuwe mag shoppen! Zo toog ik deze week naar de prachtige winkel van P.W. Akkermans (over ‘walhalla’ gesproken!) om een nieuwe Leuchtturm1917 te kopen. En dan het gevoel wat een nieuw notitieboek geeft! Allemaal blanco pagina’s die straks beschreven gaan worden. En dat je nog helemaal vrij bent in hoe je het boek gaat vullen. Zo fijn!

10. Boeken uit mijn jeugd

Op zolder staan bij ons een paar dozen vol boeken. Met name de kinderboeken die ik vroeger las en waar ik nog echt geen afscheid van kan nemen! Zo heb ik stapels pockets van Enid Blyton (Pitty, de Dolle Tweeling en de Avontuurserie) en ‘Billy Bradley’-serie (hoewel die toch stukken minder leuk is dan de Enid Blyton-boeken). Een van mijn favoriete boekenseries was de serie ‘Anne van het Groene Huis’, die zó goed geschreven is dat het ook voor volwassenen een prachtig verhaal is. Hetzelfde geldt voor het boekje ‘De Ongelooflijke Reis’ die ik onlangs tweedehands op de kop wist te tikken. Jeugdsentiment!

 

Wat zijn jouw ‘guilty pleasures’? 🙂

 

De vorige ‘Dit Is De Vraag’ gemist? Lees nu over mijn favoriete quotes!

Previous Post Next Post

You may also like

8 Comments

 • Reply Sam - singlereadytomingle

  Oh, ik wil ook echt héél graag nog eens terug naar Rome! Mijn guilty pleasures? Trash tv (Geordie Shore, Temptation Island, oeps) en chocola 😉
  Sam – singlereadytomingle onlangs geplaatst…Wordt het tik tak, tik tak, ja of nee?My Profile

  15 september 2017 at 1:12 pm
  • Reply Anne

   Jaa, Temptation Island is zo’n programma waar we eigenlijk allebei van gruwelen maar dat we toch tijdens het zappen op laten staan…!! 😀😀

   16 september 2017 at 9:27 am
 • Reply Madelon

  Wat een leuke lijst! Gilmore Girls ook een van mijn guilty pleasures. Ik kom zelf ook uit een klein dorp dus ik kan enorm genieten van de sfeer en personages van Stars Hallow. Mijn guilty pleasures zijn onder andere brownies maken (en opeten, haha) en tv-series zoals Baby te huur.

  15 september 2017 at 1:48 pm
  • Reply Anne

   De sfeer van Stars Hallow is inderdaad zo fijn, ik zou dolgraag in zo’n Amerikaans stadje willen zijn! Brownies zijn ook lekker inderdaad!!!

   16 september 2017 at 9:26 am
 • Reply Sabine

  Wat een mooie lijst! Oh, chocola.. (vooral in bepaalde perioden). Ik kan af en toe ook heel fout genieten van een foute film zoals legally blonde. Mijn ultieme guilty pleasure is kaas, daar kan ik zo van genieten.

  15 september 2017 at 4:52 pm
  • Reply Anne

   Jaaa, foute films zijn zo af en toe echt heerlijk! En kaas is ook wel lekker maar voor mij nog net geen guilty pleasure. Mijn vriend neemt ‘s avonds graag een blokje kaas dus ik eet vaak voor de gezelligheid maar mee… 😀

   16 september 2017 at 9:25 am
 • Reply Romy

  Wat leuk om een kijkje te krijgen in jouw ultieme guilty pleasures. De verslaving aan notitieboekjes deel ik met je. Daar kan ik er ook nooit genoeg van hebben. En avondjes alleen kan ik op z’n tijd ook heel erg waarderen. Verder wil ik al tijden nog een tweede keer naar Rome. Dat is ook absoluut mijn lievelingsstad in Europa 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Vaker Vrolijkheid #12: livemuziek, wazige foto’s & lieve quoteMy Profile

  15 september 2017 at 11:41 pm
  • Reply Anne

   Ja Rome is echt zo’n supermooie stad! Ben er inmiddels al een keer of vijf geweest maar het verveelt nooit!

   16 september 2017 at 9:23 am

  Leave a Reply

  CommentLuv badge