Follow me:
Panoramaroute augustus Zuid-Afrika

Dit was augustus: Een droomreis naar Zuid-Afrika en nog meer leuks!

De maand augustus stond eigenlijk voor een groot deel in het teken van onze reis naar Zuid-Afrika. Bijna drie weken trokken we rond in dit prachtige land en hebben we veel moois gezien. Wat ‘weg uit de hectiek’ betekent bleek wel toen we weer terug in Nederland waren: de agenda liep direct weer vol en de vakantie lijkt wel heel erg lang geleden!

Misschien komt het door het weer, maar het lijkt net of de zomer tussen onze vingers door glipt. Nu zijn we ook wel een groot deel van de zomer op pad geweest, maar het is nu alweer september! Nog even, en de herfst zet alweer in!

Een droomreis door Zuid-Afrika

Eerst maar even terugblikken naar onze Zuid-Afrika-reis. Mooi Vakanties stelde een schitterende reis voor ons samen. We deden deze bestemmingen aan:

 • De Drakensbergen: een prachtig bergachtig landschap met toppen tot wel 3400 meter hoog! We hebben hier een mooie hike gemaakt en onze eerste safari gehad!
 • Dolphin Coast: we verbleven in een badplaats iets boven Durban. Hier bezochten we een krokodillenfarm, erg leuk!
 • St. Lucia: Verder omhoog aan de kust ligt het toeristische plaatsje St. Lucia, waar we een leuke tijd hadden! St. Lucia is erg gezellig maar ook bezochten we een mooi strand en gingen we op nijlpaarden-safari!
 • Swaziland: Heel bijzonder was het kleine staatje Swaziland. Toch weer anders dan Zuid-Afrika maar zeker een bezoek waard. Vooral de markt in Mbabane maakte veel indruk!
 • Krugerpark: Tja, het hoogtepunt van onze reis! Niet alleen hadden we een waanzinnig mooie accommodatie midden in het Krugerpark, ook maakten we een aantal hele bijzondere game drives waarbij we veel dieren zagen! Een uitgebreid blog volgt snel!
 • Hazyview: We sloten onze reis af in Hazyview, vanuit waar we de Panoramaroute reden. Wat een prachtig uitzicht!

Kortom, ben je nog nooit in Zuid-Afrika geweest, zet het dan echt op je lijst want het is een ontzettend mooi land!

 

Panoramaroute augustus Zuid-Afrika

De Panoramaroute in Zuid-Afrika

Nog meer leuke dingen in augustus!

Na de vakantie begon direct het drukke leven weer maar gelukkig waren er ook genoeg leuke dingen!

 • Gezellig met een vriendinnetje bijgepraat in Arnhem;
 • Met Jeroen naar de film Dunkirk geweest
 • Een ritje met de cabrio naar Zandvoort en kennisgemaakt met beachclub Bernies. Je kunt hier in één van hun prachtige zwembaden zwemmen!
 • Een dagje me-time in wellness Elysium, hele erge aanrader!
 • Een superleuk teamevent in Zandvoort! Wie wilde mocht meedoen met een surf clinic, dus dat leek mij wel leuk! Gehuld in een wetsuit waren we een uur lang heel actief bezig; dat smaakt zeker naar meer! Als ik iets meer tijd heb (ooit…!) gaat er zeker een vervolg komen! Ik ben sowieso wel enthousiast over watersport dus surfen is wel iets wat ik graag zou leren!
Surfen augustus Ajuma

Klaar voor de surf clinic!

Zuid-Afrikaanse gospelmuziek

In een grote shopping-mall in Uhmlanga, bij Durban, heb ik twee cd’s aangeschaft van de Zuid-Afrikaanse gospelzanger Retief Burger. Ik vind de Zuid-Afrikaanse taal echt bizar mooi en Retief heeft ook een mooie, warme stem. Het is erg jammer dat zijn cd’s niet in Nederland verkocht worden want ik denk dat er best wel markt voor is!

Dit zijn twee van mijn favoriete nummers:

Gelezen in augustus

Tijdens de vakantie kwam ik eindelijk weer aan lezen toe en heb ik deze boeken gelezen:

Tass Saada: ‘Arafat was mijn held’
Tass Saada was moslim, sluipschutter en chauffeur van Yasser Arafat. Na een moeizame periode komt hij terecht in Amerika, waar hij in de horeca zijn opmars maakt en met een Amerikaanse trouwt. Jaren later wordt Tass christen en dat verandert zijn leven volledig. Nu werkt hij in het Midden-Oosten onder moslims, onder andere vanuit Jericho. Dit is een interessant artikel over Tass Saada: “Yasser Arafat kwam zelfs bij ons thuis”. Het boek is zeker een aanrader!

 

 

Glennon Doyle: ‘Carry on en leef!’
Van een heel ander kaliber (maar even lezenswaardig) is het boek ‘Carry on en leef!’ van Glennon Doyle. In dit boek schrijft de Amerikaanse blogger over haar leven, huwelijk, kinderen maar ook over haar verleden met alcohol- en drugsmisbruik. Niet iets waar ze erg trots op is maar Glennon weigert zich te verstoppen achter een façade. Ze beschrijft dit alles op een wat luchtige en humoristische wijze, maar toch raakte het boek mij wel. Een tikje Amerikaans maar evengoed een boeiend boek!

Ik ben erg benieuwd naar haar tweede boek: ‘Carry on en heb lief’ dus die komt op mijn verlanglijstje!

Diane Ackerman: ‘Antonina’s dierentuin’

Tja, dit boek heb ik na een paar hoofdstukken weggelegd…ik kwam er niet doorheen! Onlangs zagen we de film in de bioscoop, die ook al een beetje tegenviel. An sich is het waargebeurde verhaal van Antonina en de dierentuin in Warschau heel bijzonder en ontroerend. Maar waar dit in de bioscoop een beetje afgeraffeld wordt, is het boek juist een tikje langdradig en stroperig, met veel feitjes en persoonsbeschrijvingen. Ik vond het echt jammer om mijn vakantie aan dit boek te besteden dus ik ben halverwege afgehaakt.

Bullet Journals

Iets anders wat ik graag met jullie wil delen is mijn nieuwste uitvinding: het Bullet Journal! Al een aantal jaren werk ik nauwelijks meer met papieren agenda’s, hoewel ik wel een freak ben van stationary zoals notitieboeken, schrijfboekjes en ook agenda’s. Maar om een of andere reden zette ik me er niet toe om een agenda mee te slepen en actief te gebruiken. Maar ook digitaal was er voor mij niet echt een 100% goed alternatief.

Tot ik een maand of drie geleden over een bullet journal hoorde en de bijbehorende site met video bekeek. En sindsdien ben ik helemaal om! Het werkt zó ideaal! Thuis had ik altijd wel een things-to-do-boek liggen voor alles wat ik nog moest doen, en ook hield ik in de app OneNote het een en ander bij, maar niets werkt zo goed als een bullet journal.

Een bullet journal is een agenda, dagboek, notitieboek en takenlijst in één. Niet alleen schrijf ik alles op wat ik moet doen (zodat het makkelijk afvinken is en ik niet steeds het gevoel heb dat ik iets vergeet!), ook is het handig om een mooie quote op te schrijven, een klein verslagje of tekeningetje van een bijzondere gebeurtenis, een bagagelijst voor een reis te maken of snel alle afspraken van de week te zien. Ideaal!

Winactie The Dublin Legends (voorheen The Dubliners)

Op mijn blog Ditisierland.nl heb ik vorige week een blog geplaatst over The Dublin Legends (voorheen The Dubliners). Een Ierse folkmuziek-groep, misschien wel de bekendste allertijden! Op 5 oktober treden ze op in De Doelen in Rotterdam en ik mag kaartjes weggeven èn twee cd’s van deze groep!

Lijkt het je leuk om naar dit optreden te gaan? Kijk dan even op de Facebookpagina van Ditisierland.nl en doe mee!

 

The Dublin Legends augustus

Hoe was jouw augustus?

 

Previous Post Next Post

You may also like

8 Comments

 • Reply Jessica

  Wat fijn dat Zuid-Afrika zo goed is bevallen 🙂 Ik wil er ook graag heen, maar ik vind het wel echt een land dat je met een busje of auto moet verkennen en dat zou ik niet zo snel als soloreiziger in m’n eentje doen. Maar wie weet komend jaar! Ik bracht deze maand door in het fijne Israël en heb zelfs besloten om hier langer te blijven omdat het zo goed bevalt 😉

  2 september 2017 at 9:57 am
  • Reply Anne

   Klopt, ik weet niet precies hoe het openbaar vervoer daar geregeld is. Maar Afrika is wel een aanrader dus zeker een keertje naartoe!! 😁

   3 september 2017 at 1:47 pm
 • Reply Florentine

  Wauw wat heb je het heerlijk gehad! Het lijkt me zo gaaf daar 🙂

  3 september 2017 at 11:41 pm
  • Reply Anne

   Ja, was echt heel gaaf! Zou dolgraag weer terug willen! 🙂

   4 september 2017 at 8:56 am
 • Reply Wanda

  Echt een ongelofelijke mooie reis hebben jullie gemaakt zeg! Zuid-Afrika is niet direct een bestemming wat hoog op mijn lijstje staat maar dat komt vooral omdat ik mij er nog nooit in heb verdiept eigenlijk.

  4 september 2017 at 10:08 pm
  • Reply Anne

   Thanks! Het is echt een supermooi land om te bezoeken, absolute aanrader! 😀

   10 september 2017 at 9:35 pm
 • Reply Kelly | Dutchie on the Road

  Ik ben uiteraard een groot fan van Zuid-Afrika en ben er al twee keer geweest. Een derde bezoek sluit ik zeker niet uit. Ik zou heel graag terug willen 🙂

  9 september 2017 at 10:44 am
  • Reply Anne

   Ja, ik ken her gevoel!! 😉 Ik ga ook ongetwijfeld die kant nog wel eens op!

   10 september 2017 at 9:34 pm

  Leave a Reply

  CommentLuv badge