Follow me:
Arabba 2021

Dit was mijn winter! Londen, skiën in Italië en ‘huisarrest’

Terwijl we allemaal in deze bizarre situatie rondom het Corona-virus zitten, kijk ik toch nog maar even terug naar de afgelopen winter. Vandaag is namelijk de lente in gegaan, hoewel we daar helemaal niet zo bij stil staan. Wat gebeurde er, naast de opkomst van het Corona-virus, nog meer deze winter?

Door de bizarre tijd waar we nu in zitten, lijkt het alsof kerst alweer ontzettend lang geleden is. Ik heb een deel van de kerstvakantie gewoon gewerkt maar ook een paar dagen vrij genomen. Fijn om even te ontspannen!

Arabba winter

Een stedentrip Londen

Vlak na de jaarwisseling had ik al mijn eerste tripje gepland. Voor mijn werk organiseerde ik een event op een prachtig landgoed in Old Windsor. Ik besloot om er een paar dagen Londen aan vast te knopen.

Een landgoed in Old Windsor

We verbleven en vergaderden in het Beaumont De Vere Estate, een waanzinnig toffe locatie! Het restaurant moet ik je wel helaas echt afraden…de Engelse keuken is al een ramp maar ze weten daar zelfs een simpele lasagne volledig te verknallen! Desondanks is het een prachtige locatie en in de buurt vind je wel wat authentieke pubs waar je redelijk kunt eten!

Windsor Estate winter
Het Beaumont De Vere Estate in Old Windsor

Vanaf Old Windsor is het nog wel een eindje naar Windsor zelf, maar gelukkig rijden er volop Ubers rond. Toen het event voorbij was, kon ik dus makkelijk naar Windsor komen om het kasteel eens te bekijken. Ik had een uitnodiging op zak om Windsor Castle te bezoeken, maar helaas was het kasteel voor bezoekers gesloten. Een andere keer dus maar! Wel kon ik het kasteel aan de buitenkant bekijken en natuurlijk het leuke stadje Windsor zelf.

Windsor Castle
Windsor Castle

Vier dagen Londen

Vanaf Windsor nam ik de trein naar Paddington Station, waar ik vlakbij een hotel geboekt had. De ideale uitvalsbasis om de stad te bezoeken! Tijdens mijn stedentrip in Londen deed ik heel wat leuke dingen! Zo bezocht ik een hele serie oude traditionele pubs, voor een blog over de leukste hotspots in Londen. Ook at ik (om dezelfde reden) bij het waanzinnig toffe restaurant German Gymnasium, waar ze echt heerlijke zoete aardappelfrietjes serveren!

German Gymnasium Hotspots in Londen
Het German Gymnasium

Op vrijdag ging ik op ontdekkingstocht in de wijk Shoreditch, wat echt een geweldige ervaring was. Zóveel mooie street art en hippe adresjes en hotspots; ik kwam echt tijd tekort! Verder ging ik nog een ochtendje naar Camden Market, maakte ik een mooie wandeling langs de Thames en struinde ik rond in Covent Garden. Ondanks dat het hartje winter en heel erg koud was, was het heerlijk zonnig dus dat was fijn.

Streetart Londen
Streetart in Londen

Goedkope hotel op de perfecte locatie in Londen

Ik verbleef in het Shakespeare Hotel, een budget accommodatie in Londen. De eenpersoonskamer kan ik je niet aanraden want dat was écht een hok, maar de tweepersoonskamers zijn prima. De locatie van dit hotel is echt fantástisch: op een steenworp afstand van Paddington Station, vanaf waar diverse metrolijnen en treinverbindingen lopen. Vlakbij het hotel heb je hele fijne restaurants en pubs waar je superlekker kunt eten, dus ik kan deze locatie echt aanraden!

Prijs Shakespeare Hotel: € 140,00 per kamer per nacht

Tower of London winter

Skiën in Italië

In het laatste weekend van februari vertrokken we voor een week skiën in Italië. We verbleven in het idyllische dorpje Arabba, midden in de Dolomieten en langs de bekende skiroute Sella Ronda. Vrienden van ons hadden in hetzelfde dorp een hotel geboekt dus dat was erg gezellig.

Hoewel we van de zes dagen skiën maar twee dagen echt zon hadden, hebben we toch wel lekker geskied, met enorm veel verse sneeuw. Toen we Arabba binnenreden was het dorp (op 1600 meter) behoorlijk groen. Maar de volgende dag trad toch de winter weer echt in en kwam er ruim een halve meter sneeuw naar beneden! Lekker poederen in de verse sneeuw dus!

Arabba winter
Op de pistes van Arabba

In ‘huisarrest’

Toen we naar Italië vertrokken was er nog niets bekend over besmettingen in het Dolomietengebied, en speelde het Corona-gebeuren zich nog ver van Arabba af. Daarom besloten we om toch te gaan, omdat we er honderden kilometers bij vandaan zaten. Eerlijk gezegd ben ik ook wel blij dat we gegaan zijn; niets beter dan actief zijn in de gezonde buitenlucht om zo aan onze weerstand te werken. In Arabba leek de hele Corona-discussie ook ontzettend ver van ons bed en was er nauwelijks iets van te merken.

Arabba

Terug in Nederland merkten we er echter wel veel meer van: zowel Jeroen als ik moesten vanaf dat moment van onze werkgevers thuiswerken. Terecht, omdat op dat moment heel Italië al als risicogebied bestempeld werd. Inmiddels hebben we er dus al twee weken thuiswerken op zitten wat uiteindelijk best wel goed ging. We gaan er alleen af en toe uit om even naar de supermarkt te gaan en ik ga soms een rondje hardlopen. Eerlijk gezegd ben ik inmiddels het thuiszitten wel behoorlijk zat maar er is gewoon niets aan te doen. We maken er maar het beste van en hopen dat de situatie snel verbetert!

Mijn radiodebuut!

En nog iets leuks om te vertellen: ik maakte in februari mijn radiodebuut! Voor onze lokale zender Meerradio werd ik gevraagd om wat te komen vertellen over mijn reisblog. Omdat het altijd leuk is om te vertellen over bloggen en reizen èn omdat ik toevallig die avond kon, besloot ik mee te doen.

Het was echt een ontzettend toffe ervaring (behalve dat ik halverwege de (live)uitzending een glas water ondersteboven gooide tijdens een enthousiast verhaal 🙂 🙂 )! En het is zo leuk om over het reizen te vertellen dat ik in een uur eigenlijk nog tijd tekort kwam.

Meerradio winter

Nog meer leuke dingen deze winter

Naast de mooie reizen waren er nog meer leuke dingen deze winter:

  • Met mijn zus ging ik een hapje eten en naar de film ‘Little Women’
  • Met Jeroen keek ik de supermooie Zweedse Netflixserie ‘The Restaurant’
  • Serie 2 van ‘You‘ kwam uit; viel ietsje tegen maar toch ook wel weer heel spannend!
  • We bezochten het mooie stadje Deventer
  • Ik schreef eindelijk eens een blog over Apeldoorn, waar ik geboren en getogen ben. Werd na bijna vijf jaar bloggen wel eens tijd!
Skyline Deventer winter
Deventer
  • Ik kocht een nieuwe telefoon: de Samsung S10. Erg tof om nu een camera met groothoeklens op mijn telefoon te hebben!
  • We zouden met vrienden naar het Deventer Irish Pub Festival gaan, maar uiteindelijk was het bij hen zó gezellig, dat we de hele avond bleven kletsen en het festival vergaten! Oeps!
  • Ik las een paar mooie boeken, waaronder ‘De Sterrengever’ van Jojo Moyes: aanrader! Ook las ik de boeken ‘Onder moeders vleugels‘ en ‘Op eigen wieken’, waar de film ‘Little Women’ op gebaseerd is. Prachtige en inspirerende verhalen!
  • Met Jeroen bezocht ik de film 1917: ook indrukwekkend!
  • En….er komt nog een superleuk en heel spannend nieuwtje aan maar dat kan ik waarschijnlijk volgende week pas met jullie delen. Stay tuned!

Bye winter, hello lente!

En dan is de winter ineens voorbij en we merken het bijna niet. Ik zit zoveel binnen achter mijn laptop dat de overgang naar de lente bijna ongemerkt voorbij gaat. Vandaag heb ik maar eens voorjaarsschoonmaak gehouden, dat was wel fijn!

Tja, het wordt natuurlijk heel spannend hoe deze lente gaat verlopen. Voorlopig houdt het Corona-virus ons allemaal nog enorm in zijn greep en het is dus afwachten hoe dat uitpakt. Vooralsnog is de tenniscompetitie helaas een maand uitgesteld en is ook mijn sportschool gesloten. Ik ga de komende weken dus maar wat buiten sporten: op de racefiets en hardlopen. Wie weet ben ik dan fit voor een triatlon deze zomer!

Haarlemmermeerse Bos triathlon
Lekker buiten sporten als het voorjaar wordt.

Gelukkig hebben we nog geen reizen geboekt voor de komende maanden. We gaan dus afwachten hoe de hele situatie zich ontwikkeld. Ik wens jullie allemaal een goede gezondheid: wees voorzichtig en zorg goed voor je zelf en anderen door de richtlijnen van de overheid goed op te volgen. En intussen kun je alvast genoeg reisinspiratie op doen voor als we weer mogen reizen!

Arabba winter

Hoe was jouw winter?

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge