Follow me:

Dit was november! Een escaperoom, blognominatie en Wenen!

Wat gaat de tijd toch ontzettend snel! Ik heb het gevoel dat ‘Dit was oktober’ nog maar net gepost is of het is alweer tijd voor ‘Dit is november’! Als ik terugkijk zie ik ook dat ik niet zo gek veel geblogd heb deze maand dus het voelt alsof ik alleen maar ‘dit was’-blogjes aan het typen ben! Een mooi doel voor 2018: weer lekker veel bloggen! 

Misschien komt het ook wel omdat november weer een enorm drukke maand was. Wel probeer ik de laatste paar weken bewust wat meer vrije tijd te nemen. Ik merkte dat ik de afgelopen tijd zo weinig energie had; ik kwam niet aan sporten toe omdat ik ‘s avonds gevloerd op de bank hing. En dus heb ik wat dingen afgestoten en heb ik deze maand ook wat meer tijd vrijgemaakt voor leuke dingen.

Met de Bucket Ladies op stap!

Begin november gingen we een dagje met onze vriendinnengroep ‘the Bucket Ladies’ op stap. Eerst bezochten we de Escaperoom Gelderland, om uit de kamer ‘Het Landhuis’ te ontsnappen! Dit stond er op de website:

“Hoe kom ik hier weg? Hoe kom ik hier uit? Een leven lang opgesloten in de kelder van je geboortehuis. Verzorgd door enkel je moeder. Totdat… ze op een dag is verdwenen! Waar is ze? Waarom komt ze niet meer? Honger, dorst en wanhoop overvallen je. Ik moet hier weg! Ik moet ontsnappen! Dan bedenk je plotseling wat moeder zei over dat kistje dat je in geval van nood moest openen. Wat er volgt: puzzel na puzzel, raadsel na raadsel en kamer na kamer. De klok tikt door. Hoe lang heb ik nog? Je handen worden klam, je begint te zweten en te hallucineren. Kan ik wel op tijd ontsnappen? Ben ik er wel slim genoeg voor? Kun jij op tijd ontsnappen?”

Toen we nog maar een kwartiertje op de klok over hadden, had ik het gevoel dat we nog mijlenver bij de oplossing vandaan waren. Er waren nog zoveel puzzels en raadsels op te lossen, dat ik er een hard hoofd in had dat we deze escaperoom zouden oplossen. Maar…ineens viel alles op zijn plaats en fiksten we het ene na het andere slot, tot we ineens de uitgang hadden bereikt! Met nog 70 seconden op de teller hadden we ook niet gek veel tijd meer over!

 

November Escaperoom Gelderland

 

Het Landhuis van Escaperoom Gelderland zit leuk in elkaar, met een behoorlijke dosis spanning en leuke puzzels. Wel is het nadeel dat er vrij veel met slotjes gewerkt wordt, wat ik persoonlijk altijd een beetje een nadeel vind. Maar desondanks hebben we een ontzettend leuk uur gehad en zijn we natuurlijk heel trots dat we de uitgang bereikt hebben!

Na afloop hadden we een leuke hightea bij Sandton Hotel De Roskam in Rheden en speelden we daarna bij iemand thuis het Sinterklaasspel. Een superleuke dag!

Wenen

Eind november gingen we alweer met deze groep op stap en wel voor een weekendje Wenen. We dompelden ons drie dagen onder in de wereld van Sisi, kerstmarkten en lekker eten en hadden een heel gezellig weekend. Qua weer hebben we het nog redelijk getroffen, het was ijzig koud maar gelukkig meestal wel droog.

 

Wenen Spittelberg kerstmarkt

Kerstmarkt in Spittelberg

 

We bezochten het slot Schönbrunn, het Sisimuseum, liepen over de Naschmarkt en diverse kerstmarkten en zaten zaterdagnacht tot diep in de nacht in een vage, maar gezellige Weense kroeg, waar ze maar liefst 50 bieren op de tap hadden! Verder hebben we echt prachtige streetart gevonden, zoals je op deze foto’s kunt zien. Uiteraard schreef ik ook een blog over Wenen en komt er komende week waarschijnlijk nog eentje online!

 

Streetart in Mariahilf

Nog meer leuke dingen in november

Maar er waren nog veel meer leuke dingen in november!

♥ Jeroen en ik vierden onze verjaardag samen wat heel gezellig was!
♥ De avond voor Jeroens verjaardag gingen we uit eten bij het superleuke Mej. Janssen in Arnhem
♥ Op zijn verjaardag zelf lunchten we bij het prachtige Fort Vijfhuizen
♥ We gingen naar de musical Fiddler on the Roof in het De La Mar Theater, leuk!
♥ Ik ontdekte de waanzinnig gave boekhandel Scheltema op het Rokin. Nooit geweten dat deze winkel zo enorm groot is!
♥ Ik spendeerde een middag in Amsterdam en bezocht het Cromhout Huis en de Nieuwe Kerk

 

Amsterdam november

Een dagje Amsterdam!

♥ Mijn vader onderging een heftige nieroperatie (wat natuurlijk niet leuk was!), maar het goede nieuws is dat hij weer thuis is en het goed gaat!
♥ Ik kocht voor mijzelf een mooie handtas van het merk Piquadro
♥ Er kwam een leuke brief van mijn Compassion-sponsorkindje uit Tanzania binnen
♥ Ik stuurde een hele stapel kaarten weg voor Postcrossing. Binnenkort mijn deurmat in de gaten houden!

 

Postcrossing!

Dit las ik in november

Ik probeer momenteel ook wat meer tijd te vinden om te lezen. Helaas heb ik mijn Reading Challenge voor 2017 by far niet gehaald, maar de goede voornemens zijn er zeker voor 2018! Ik las weer een boek van Jojo Moyes, een schrijfster waar ik erg enthousiast over ben.
Verder kocht ik nog een paar boeken en heb ik een hele lijst met te-lezen-boeken samengesteld.

Momenteel ben ik in twee boeken tegelijk bezig. Als ik onderweg ben, lees ik op mijn telefoon het boek ‘Door Ierland met een koelkast’ en thuis ben ik in een heerlijk dikke pil van Maeve Binchy bezig: ‘Terug naar Mountfern’. Maeve Binchy vind ik nog fijner schrijven dan Jojo Moyes en zeker zo’n enorm dik boek!

 

 

Qua tijdschriften ben ik een beetje zoekende… Ik heb jarenlang een abonnement op FLOW gehad, maar werd uiteindelijk een beetje kriebelig van dit blad. Het werd mij een tikje te zweverig en ze vallen steeds meer op dezelfde stokpaardjes terug (het ‘offline is the new luxury’ ken ik inmiddels wel…). Kortom, genoeg reden om het blad op te zeggen.
Ik ben nu geabonneerd op het christelijke vrouwenblad ‘Eva’ en heb net een proefabonnement van ‘De Nieuwe Koers’ achter de rug.

Een mooie nominatie

Ditisierland.nl, mijn blog over Ierland, werd deze maand genomineerd voor de Ierland Press Awards. Superleuk natuurlijk! Donderdag 30 november was de feestelijke uitreiking in Amsterdam, waar Jeroen en ik naartoe gingen. De beroemde travel writer Fionn Davenport was ook aanwezig en hield een heel inspirerend verhaal over schrijven over reizen en waarom Ierland nu zo’n bijzonder land is om te bezoeken. Een quote van hem: “Ireland meets and exceeds expectations” en daar zijn we het natuurlijk helemaal mee eens!

De beroemde Ierse chef Niall McKenna maakte echt overheerlijke gerechten voor ons klaar en daarna was het tijd voor de uitreiking van de Ierland Press Awards! Een spannend moment! Helaas bleef het voor mij bij een nominatie en won een ander blog de award in de categorie blog/online. Desondanks ben ik enorm trots op deze nominatie!

 

Heerlijk eten tijdens de Ierland Press Awards

Vooruitblik naar december

December is een maand met, verrassend, heel veel tennis. Ik speel in een wintercompetitie, waarvoor ik behoorlijk wat keren ingedeeld ben deze maand. Bovendien hebben Jeroen en ik ons opgegeven voor een kersttoernooi. Genoeg beweging dus om alle zoetigheid rond de feestdagen te verwerken!

Tussen kerst en oudjaar ben ik, zoals het er nu uitziet, lekker vrij waar ik me echt enorm op verheug. Even een weekje niets doen en bijkomen van een heel druk (maar mooi) jaar! Ik heb er zin in!

Hoe was jullie november?

Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Wanda

  Allereerst nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag en die van je vriend! En natuurlijk met je nominatie voor je Ierland blog! Echt een mooie prestatie zoiets! Mijn november staat inmiddels ook online maar stond vooral in het teken van ziekenhuizen en werk. Gelukkig is het eerste weer voorbij, de drukte op mijn werk helaas nog niet.
  Wanda onlangs geplaatst…Terugblik November 2017: z.s.m. door naar december aubMy Profile

  3 december 2017 at 2:51 pm
  • Reply Anne

   Dank je wel!! He bah, ziekenhuizen is niet fijn! Gelukkig dat het voorbij is en qua werk is het nog even aftellen…! 😉

   4 december 2017 at 12:40 am
 • Reply Sam - singlereadytomingleblog

  Proficiat met je nominatie, superleuk! En hihi, die escape room lijkt ook echt leuk, ik wil dat al zolang eens doen 🙂
  Sam – singlereadytomingleblog onlangs geplaatst…To hell with happy endingsMy Profile

  3 december 2017 at 4:36 pm
  • Reply Anne

   Dank je wel!! Je moet zeker eens een escaperoom doen, het is zo gaaf!

   4 december 2017 at 12:39 am

  Leave a Reply

  CommentLuv badge