Follow me:
Azalealaan Duno

Dit was mijn voorjaar: Een bizarre tijd met een leuk vooruitzicht!

Het voorjaar van 2020 zal ongetwijfeld de boeken in gaan als een hele bijzondere periode, die niet snel vergeten wordt. Het COVID-19 virus heeft de hele wereld in zijn greep en van reizen kwam dit voorjaar dus ook niets. Naast de ‘lock-down’ waren er echter nog veel meer spannende ontwikkelingen voor ons, we hebben een ander huis gekocht! In dit blog lees je alles over mijn voorjaar.

In het artikel ‘Dit was mijn winter’ vertelde ik al dat we direct na onze wintersport in Italië in ‘huisarrest’ moesten. Op dat moment kon ik mij echt niet voorstellen dat ik vier maanden later nog steeds fulltime vanuit huis zou werken! Afgezien van één ochtendje ben ik sinds eind februari niet meer op kantoor geweest.

In maart vond ik dat behoorlijk heftig, vooral omdat we ‘s avonds ook niet echt de deur uit konden. De tennisclub bleef op slot en uiteraard de sportschool ook. Alle afspraken waarmee mijn agenda normaal gesproken ‘s avonds vol zit, gingen niet door dus dat betekende heel veel thuis zitten. Ik ben dan ook erg blij dat we uiteindelijk in mei weer mochten tennissen en we iets meer vrijheid kregen.

Landgoed Duno voorjaar

Een absurde situatie

Tegelijk zorgt de hele Corona-crisis ook voor absurde situaties. We maakten iets mee dat echt te belachelijk voor woorden was…
Op Hemelvaartsdag besloten we een nachtje in Apeldoorn te slapen om daar lekker te kunnen fietsen. We boekten een nacht in het Bastion Hotel in Apeldoorn en keken er naar uit om eindelijk weer eens samen uit eten te kunnen.

Wie schetst onze verbazing dat, als we in het restaurant binnenkomen, blijkt dat we ruim anderhalve meter uit elkaar moeten zitten! En dat anderhalve tafel verderop waarbij we elkaar niet eens aan konden kijken. Het hotelpersoneel hield bij hoog en laag vol dat dit van de overheid moest, wat uiteindelijk bij navraag helemaal niet waar was. We hadden immers een 2-persoonskamer geboekt dus dan is het toch niet uit te leggen dat je niet aan één tafel kunt eten?

Staverden Fietsroute voorjaar
Een beetje een afknapper tijdens ons weekend op de Veluwe!

Het wordt nog gekker

Dit ging hem natuurlijk niet worden, dus besloten we om dan maar roomservice te nemen; dan maar op het balkon eten. En zelfs dat werd een afknapper… Na drie kwartier wachten mochten we zelf beneden ons eten komen halen! Het personeel was te belabberd om het eten op een karretje even de lift in te rijden. Kortom, er werd geen enkele moeite gedaan om gasten tegemoet te komen.

Onvoorstelbaar natuurlijk. Zeker omdat dit van tevoren niet meegedeeld was en ook nergens te vinden was. En zelfs nadat we een officiële klacht indienden, bleef men maar volhouden dat deze onzinnige regels conform het RIVM waren. Kortom, voor ons geen Bastion Hotel meer!!

Fietsroute Veluwe Apeldoorn

Spannende verhuisplannen!

Maar goed, dit voorjaar was dus een bizarre tijd, helemaal omdat we in maart een bod deden op een huis, wat ook geaccepteerd werd. Onze euforie werd op dat moment wel een beetje getemperd door de dreigende invloed van COVID-19 op de woningmarkt, maar we besloten om toch door te zetten. Gelukkig bleek na verloop van tijd dat woningen in Hoofddorp nog steeds voor prijzen ver boven de vraagprijs verkocht worden, dus dat nam de stress wel weg.

Huis voorjaar
Dit mooie huis hebben we gekocht!

Dit voorjaar stond voor ons dus vooral in het teken van plannen, voorbereiden en dingen uitzoeken voor het huis. Omdat we pas half juli de sleutel krijgen, kunnen we nu niet zoveel doen. Behalve dat er ontzettend veel uitgezocht moet worden omdat bijna alles in het huis vernieuwd moet worden. Dat betekent keuzes maken over de glas-in-lood-ramen (waar behouden en waar niet?), een keuken, een badkamer, een schuur en nog veel meer. En natuurlijk betekent het eindeloos scrollen op Pinterest en Instagram om ideeën voor de inrichting en de tuin op te doen. We hoefden ons de afgelopen maanden dus niet te vervelen. Ook brachten we af en toe een bezoekje aan Apeldoorn om even bij het huis te kijken. Zo mooi om te zien hoe de tuin in het voorjaar begon te bloeien!

Badhuisweg
Bloeiende rododendrons in de tuin

Gelukkig hebben we inmiddels een goede aannemer gevonden die het meeste werk voor ons gaat doen. Met een beetje geluk kunnen we volgend jaar maart dan in ons nieuwe huis. Het is nu duimen dat ons oude huis verkocht wordt, spannend!

Vind je het leuk om onze verhuisontwikkelingen te volgen? Kijk dan op mijn nieuwe Instagramaccount: DitisAnneshuis.

Sporten dit voorjaar

Zoals ik al aangaf waren heel wat sportclubs in maart en april gesloten. Gelukkig konden we vanaf mei weer tennissen: eerst alleen singelen maar nu ook dubbelen. Hoewel we nog geen wedstrijden of toernooien spelen, is het toch fijn om weer op de baan te staan.

De sportschool waar ik lid van ben is helaas nog wel gesloten. Er worden wel via Instagram lessen aangeboden, maar daar kan ik mij niet zo voor motiveren.

Jeroen en ik zijn dit voorjaar ook al een paar keer op de racefiets er op uit gegaan. Tijdens het bewuste nachtje weg in Apeldoorn hebben we deze prachtige fietsroute over de Veluwe gefietst, erg leuk! En op 2e Pinksterdag maakten we een mooie fietstocht in De Ronde Venen.

Fietsroute De Ronde Venen pont

Verder heb ik zelf een paar mooie wandelingen gemaakt. Eerst een schitterende tocht bij Kasteel Doorwerth: de klompenpadroute Dorenweertsepad. En een paar weken later maakte ik een mini-safari in de Amsterdamse Waterleidingduinen, waar ik heerlijk kon fotograferen en filmen!

AWD
Eendenfamilie in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Andere leuke dingen dit voorjaar

Gelukkig heb ik, ondanks het vele thuiszitten, ook nog wel leuke dingen gedaan!

  • Op 1 juni eindelijk weer op een zonnig terras wat drinken tijdens onze fietstocht, fijn!
  • De dag er na gezellig met mijn zus uit eten en daarna naar de film ‘Grease’ in Pathé Amersfoort
  • Met vriendinnen speelde ik een online escaperoom
  • En gelukkig konden we begin juni weer gezellig uit eten en aten we heerlijk bij Finnegans in Apeldoorn: mijn favoriete hotspot!
Finnegans voorjaar
De Ierse pub Finnegans in Apeldoorn: mijn favoriete hotspot!
  • Ik probeerde een nieuw recept uit: Zweedse kanelbullar: het recept komt snel op mijn blog dus stay tuned!
  • Ik reed langs de schitterende bollenvelden in Lisse, die prachtig in bloei stonden.
Lisse bollenvelden voorjaar

Kortom, ondanks de Corona-crisis was het toch wel een leuk voorjaar!

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge