Follow me:
Winter

Dit was mijn winter: Verhuizen, thuiswerken en aftellen naar de lente!

De (meteorologische) winter is eindelijk voorbij en ik kan echt niet wachten tot het lente wordt! Vanuit mijn werkkamer heb ik goed uitzicht op de bomen naast ons huis en ik kijk er echt reikhalzend naar uit tot de blaadjes weer groen worden! Her en der is al mooie bloesem te zien en het lijkt er op dat het voorjaar nu echt voor de deur staat. Gelukkig maar, want deze winter heeft lang genoeg geduurd. Wat gebeurde er deze winter allemaal?

Omdat ik sinds maart vorig jaar nog steeds volledig vanuit huis werk, lijkt de winter wel langer te duren dan anders. Aan de ene kant is het thuiswerken fijn omdat het veel reistijd scheelt, maar ik mis mijn toffe kantoor met leuke collega’s in Amsterdam ook wel meer en meer.

In tegenstelling tot niet-Corona-jaren ben ik nu ‘s avonds veel thuis en daardoor lijkt de tijd wel langzamer te gaan. Desondanks mag ik niet klagen want dankzij onze verhuizing in februari was mijn winter allesbehalve saai te noemen!

Amsterdamse Waterleidingduinen

Kerst & Jaarwisseling

Deze winter begon eigenlijk met de kerstvakantie. De kerstdagen zelf verliepen heel rustig en dat was ook heel fijn in de hectische periode waar we in zaten. De rest van onze vakantie waren we namelijk heel druk met klussen in het nieuwe huis. De stukadoor was wat vertraagd, maar gelukkig konden er toch wat muren gesausd worden in de vakantie.
De jaarwisseling brachten we door bij vrienden in Twente. In een uitgestorven buitengebied merkten we er niets van of er nu wel of geen vuurwerk was; lekker rustig dus!

Amsterdamse Waterleidingduinen

Verhuisd!

Na de jaarwisseling ging alles in een stroomversnelling. In een paar weken tijd gebeurde er ontzettend veel: de badkamer werd gemaakt, de keuken werd geplaatst, de pvc-vloer werd gelegd… Kortom, ineens was de bouwval, waar we maandenlang druk mee waren, een bewoonbaar huis!
Dankzij een uitstekende verhuizer ging ook de verhuizing zelf heel smooth en ineens woonden we in Apeldoorn! Een heel gek idee dat ons ‘project’ ineens echt ons huis was. Inmiddels is dat gevoel een beetje geland en begint het zowaar een beetje te wennen. We moeten nog wel heel veel doen, maar het huis is in ieder geval goed bewoonbaar.

Het is wel lastig dat alle winkels dicht zitten dus even een paar uur winkelen om spullen voor in huis te kopen is nu even lastig. Zo moeten we nog een kapstok en een vloerkleed en nog meer items voor in huis kopen, maar stellen we dat maar steeds uit vanwege het gedoe om een winkel te kunnen bezoeken.

Scandinavisch wonen

Wonen op de Veluwe

Ik kan niet anders zeggen: het is heerlijk om (weer) op de Veluwe te wonen. Na vijf jaar weggeweest te zijn, lijkt het alsof ik nu pas goed besef hoe waanzinnig mooi het hier is. Bovendien wonen we ook nog eens op een perfecte locatie: precies tussen het stadscentrum en het bos in. Ik ben al een paar keer lekker wezen fietsen: als je onze straat uitfietst, ben je al na een paar minuten in het bos. Zo heb ik deze toffe route over de Veluwe al een paar keer gefietst en vanavond werden we zelfs beloond met een hele familie wilde zwijnen. Ook Paleis Het Loo ligt om de hoek en dankzij een jaarkaart kunnen we daar ook af en toe een rondje in het uitgestrekte Paleispark wandelen.

Radio Kootwijk winter

Ook de achtertuin begint een beetje vorm te krijgen en het is fantastisch om lekker in de tuin te zitten. Omdat naast ons huis een grote (monumentale) begraafplaats ligt (waar we echter vanuit ons huis niets van zien), kijken we tegen een groen bosachtig gebied aan. ‘s Ochtends worden we wakker van de fluitende vogels, heel relaxt. Overigens heeft dit ook minder leuke kanten: al gelijk de eerste nacht is Jeroen’s auto door een marter gesloopt! Gelukkig lijkt het een eenmalige actie te zijn; gebeurt het vaker dan moeten we maatregelen nemen.

Fietsroute Apeldoorn Hoog Soeren

Reading Challenge: 40 boeken lezen

Al een paar jaar probeer ik een Reading Challenge vol te houden door 40 boeken per jaar te lezen. Om de een of andere reden strandden mijn pogingen al vrij snel, maar dit jaar lukt het juist heel goed! Sterker nog, in de eerste drie maanden van 2021 heb ik al zo’n 20 boeken gelezen! Bizar, juist omdat het zo’n drukke periode was, maar misschien was het vanwege al die drukte wel extra fijn om af en toe even te ontspannen met een mooi boek.

Ik heb zulke fantastische boeken gelezen, dat ik er binnenkort een uitgebreider blog aan zal wijden. Maar een paar titels die ik onlangs gelezen heb deel ik vast met je: deze boeken kan ik je echt aanraden! De meeste boeken heb ik gelezen op aanraden van Daniëlle van het Insta-account ‘Leeslievelings’: zij weet echt fantastische boeken aan te bevelen!

Een tijd om nooit te vergeten Robson

Wandelingen en fietstochten

Ondanks alle verhuisdrukte heb ik ook nog her en der tijd kunnen vinden om af en toe even de natuur in te gaan. In Hoofddorp ben ik op een mooie winterse zaterdagochtend nog wezen wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Het had die nacht hard gevroren en dat zorgde voor een prachtige zonsopgang!

Fotoblog Amsterdamse Waterleidingduinen

Ook heb ik in de kerstvakantie een rondje in de Loenermark gewandeld en daarvoor nog een route in het bosgebied Planken Wambuis.

Eind februari heb ik met een vriendinnetje het 18,5 km lange Boswachterspad Kootwijk gelopen: een hele mooie route rondom het dorpje Kootwijk en het fraaie Kootwijkerveen.

Boswachterspad Kootwijk
Het Kootwijkerveen

Op de mountainbike heb ik inmiddels al drie of vier keer een rondje in de omgeving van Assel en Radio Kootwijk gefietst. Omdat je hier vanuit ons huis in een mum van tijd bent, is het heerlijk om hier even naartoe te fietsen uit kantoor of op een zonnige weekendochtend.

Vooruitblik naar de lente

Zoals gezegd kan ik de groene blaadjes wel in de bomen kijken!! Ik snak echt naar het voorjaar, vooral omdat de bossen dan zo mooi frisgroen worden. Echt veel plannen hebben we nog niet voor het voorjaar want reizen lijkt voorlopig nog niet aan de orde te zijn.

Ik ben lid geworden van een tennisvereniging in de buurt van ons nieuwe huis en ga daar deze week voor het eerst tennissen. Hopelijk kunnen we dit voorjaar veel spelen want niets fijner na een lange werkdag om lekker even op de tennisbaan te staan!

Verder zullen we ook dit voorjaar nog druk genoeg zijn met klussen in en om het huis dus we hoeven ons nog niet te vervelen!

Winter lente Apeldoorn

Hoe was jouw winter?

Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Lieke

  Ha Anne, welkom terug op de Veluwe! Ik heb er al eens over nagedacht, maar bij dezen: lijkt het je leuk om een keer een flinke wandeltocht te maken in het Kroondomein? Ik laat je graag mooie plekjes zien 🙂

  31 maart 2021 at 11:23 am
  • Reply Anne

   Hey, goed plan! Gaan we doen!!

   31 maart 2021 at 12:31 pm
 • Reply Heidi

  Wat mooie uitzicht heb je, prachtig. Mooie foto’s zijn het.
  Heidi onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

  8 april 2021 at 10:26 pm
 • Reply Jenny

  Mooie foto’s bij je blog! Je woont in een prachtige omgeving.

  Wat verhuizen betreft: I feel you. Bij mij was het alleen maar een verfje en geen hele verbouwing, maar wat is het vervelend dat winkels dicht zijn! Ik heb ook een hele waslijst met dingen voor het nieuwe huis voor als het weer mag.

  16 april 2021 at 9:37 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge